Oppstandelsen episode 3: Hva er den beste forklaringen?

UNDERVISNINGSRESSURS: Den kristne tro står og faller på om Jesu oppstandelse virkelig var en historisk hendelse. Bli med Thor Haavik i hans søken etter troverdigheten i oppstandelsen. Serien består av tre episoder à 20 minutter, samt refleksjonsspørsmål til hver episode.

Kompetansemål KRLE

Episode 3 – Oppstandelsen: Hva er den beste forklaringen?

Stod Jesus opp igjen fra de døde? Det er et av menneskenes viktigste spørsmål, både fordi det berører temaet døden, men også fordi det er en døråpner for mange eksistensielle spørsmål. Kan oppstandelsen virkelig ha skjedd?

Hadde Jesus en tvillingbror som lurte alle? Var møtene med Jesus hallusinasjoner? Eller kan han faktisk ha stått opp? Vi har nå fått en god historisk forståelse av hva som hendte i etterkant av Jesu henrettelse. Men hva er den beste forklaringen på dem?

Finnes det en naturlig forklaring? Er det et mysterium eller var det et mirakel? Psykolog Hedvig Montgomery diskuterer sannsynligheten for at alle elleve disiplene hallusinerte at de møtte Jesus. Og Richard Swinburne forklarer utregningen for den statistiske sannsynligheten for at oppstandelsen faktisk er sant.

Hva konkluderer Thor Haavik og etterforsker Jørn Lier Horst med etter å ha samlet bevis og fakta? Handler det kun om tro og tvil eller kan kildene og faktaene bevise noe?

Serien er produsert av TV Inter på oppdrag fra Tro & Medier. 

Refleksjonsspørsmål

  1. Hadde du hørt noen av disse bevisene før? Hvilke? Ga forklaringene mening?
  2. Er det overhodet mulig å komme til en konklusjon om hendelsene er et mysterium eller et mirakel? Hva teller for og imot?
  3. Hvor viktig er det for deg om man kan argumentere for at Jesu oppstandelse er sant?
  4. Dersom det nå virkelig var sant at Jesus døde og stod opp igjen, betyr det noe som helst utover at det skjedde et mirakel en gang i historien?
  5. Hva betyr det for deg personlig dersom Jesus virkelig døde og stod opp igjen?

 

Her finner du alle tre episodene i serien, samt flere apologetiske videoer om samme tematikk

Finnes Gud? 3. Det moralske argumentet

Video: Trenger moralen vår en forklaring og en forankring? Det moralske argumentet berører oss ofte mer eksistensielt enn de andre gudsargumentene.

Oppstandelsen episode 2: Seks historiske fakta

Undervisningsressurs: Hva skjedde egentlig etter at Jesus ble korsfestet? I denne andre episoden i serien om Jesu oppstandelse får du svaret ved hjelp av seks historiske fakta.

Oppstandelsen episode 3: Hva er den beste forklaringen?

Undervisningsressurs: Hva er den beste forklaringen på hva som hendte i etterkant av Jesu henrettelse? I denne tredje episoden i serien om Jesu oppstandelse utforsker Thor Haavik på svaret.

Print Friendly, PDF & Email

Share This Story, Choose Your Platform!

Om Forfatteren:

Gå til toppen