Stod Jesus opp fra de døde? Del 1: Fakta

Denne videoen bygger videre på historien om Jesus. Hvilke historiske fakta har vi om oppstandelsen?


En ressurs for læreren

Kjerneelement KRLE

  • kunnskap om kristen tro og praksis
  • utforsking av eksistensielle spørsmål og svar

Hvilke historiske fakta har vi om oppstandelsen?

Her videreføres argumentet fra videoen Hvem hevdet Jesus at han var?. Dersom Jesus faktisk stod opp fra de døde, vil Jesu påstand om å være Gud Sønn veie mye tyngre.

De to videoene om Jesu oppstandelse presenterer ett argument i to trinn. I den første videoen etableres noen anerkjente historiske fakta rundt Jesus død. Deretter spørres det i den andre videoen etter hvilken forklaring som best forklarer disse fakta.

Tre historiske fakta om oppstandelse

I denne videoen presenteres tre anerkjente historiske fakta om hva som skjedde med Jesus:

1) Jesu grav ble funnet tom. 
2) Noen hadde opplevelser der de hevdet å ha møtt Jesus levende igjen. 
3) Disiplene begynte å tro på at Gud hadde reist Jesus opp fra de døde. 

Videoen argumenterer for hver av disse tre faktaene, og forklarer hvorfor disse har så bred støtte blant forskere i dag, uavhengig av deres livssyn. Og så utfordres vi til å finne en forklaring som kan komme best mulig til rette med disse fakta.

“Minimal facts approach”

Denne måten å argumentere på kalles “minimal facts approach” og er utviklet av Gary Habermas. Man kunne også tatt frem et bredt spekter av fakta som Jesus-forskere i dag er enige om. Men her fokuseres på færrest mulige veletablerte fakta som sammen kan fungere som er argument for Jesu oppstandelse. Det er viktig å merke seg at dette argumentet ikke tar utgangspunkt i at Bibelen er inspirert eller troverdig, men kun i de historiske fakta som det er bred enighet om blant forskere.

(Klikk på tekstsymbolet nede i høyre hjørne for å velge norsk teksting)


Anbefalte ressurser:


Hvorfor er kristen tro troverdig? Videoserie med tilleggsressurser

Finnes Gud? 3. Det moralske argumentet

Video: Trenger moralen vår en forklaring og en forankring? Det moralske argumentet berører oss ofte mer eksistensielt enn de andre gudsargumentene.


Hvorfor er kristen tro troverdig?

I forbindelse med at Damaris Norge lanserte en serie med animerte videoer fra Reasonable Faith med norsk tekst og med ressurssider på Snakkomtro og Damaris Skole, stilte William Lane Craig villig opp til en lengre samtale om kristen apologetikk med daglig leder Lars Dahle.

Print Friendly, PDF & Email
Av |2022-05-03T14:16:23+02:00mai 3rd, 2022|Apologetiske videoer påskebudskapet|Kommentarer er skrudd av for Stod Jesus opp fra de døde? Del 1: Fakta

Share This Story, Choose Your Platform!

Om Forfatteren:

Gå til toppen