SAMTALEGUIDE: Denne filmen er et godt eksempel på en film som gir et helhetlig bibelsk bilde. Filmen er basert på den andre boken i fantasyserien på sju bøker skrevet av C.S. Lewis.

Her kan du se traileren.


Kompetansemål

Tverrfaglige tema


Legenden om Narnia – Løven, heksa og klesskapet er et godt eksempel på en film som gir et helhetlig bibelsk bilde. Filmen er basert på den andre boken i fantasyserien på sju bøker skrevet av C.S. Lewis. Filmen er regissert av Andrew Adamson (Shrek, Shrek 2), og ble den tredje mest suksessrike filmen i verden i 2005, samt den mestselgende på DVD året etter.

Vi møter her de fire søsknene Pevensie; Lucy, Edmund, Susan og Peter. Handlingen foregår under andre verdenskrig, og barna evakueres fra London til en eldre professor som bor i et hus på landet. En dag de leker gjemsel oppdager 8-åringen Lucy et klesskap som viser seg å lede inn til den parallelle verdenen Narnia. Her møter hun – og etter hvert de andre tre barna – et snøkledt landskap der det alltid er vinter men aldri blir jul, og der Heksa Hvit regjerer. Narnia kan bare reddes av de fire barna i samarbeid med løven Aslan, som er Narnias rettmessige konge, men som innbyggerne bare kjenner gjennom fortellinger og profetier om ham.


Mal for filmanalyse


Ressurser fra Snakk om tro knyttet til Narnia:

Print Friendly, PDF & Email

Originaltittel: The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe

Genre: Eventyr

Skuespillere: Tilda Swinton, Georgie Henley, Skandar Keynes, Anna Popplewell, William Moseley, James McAvoy, Jim Broadbent, Ray Winstone, Dawn French, James Cosmo, Rupert Everett, Kiran Shah, Liam Neeson

Regi: Andrew Adamson

Manus: Andrew Adamson, Ann Peacock, Christopher Markus, Stephen McFeely

Nasjonalitet: USA

Språk: Engelsk

Musikk: Harry Gregson-Williams

Produksjonsselskap: Walt Disney Pictures, Walden Media

Distribusjon: Buena Vista International

Video distribusjon: The Walt Disney Company Nordic AB, filian Norge, The Walt Disney Company Nordic AB, filian Norge, The Walt Disney Company Nordic AB, filian Norge, The Walt Disney Company Nordic AB, filian Norge, The Walt Disney Company Nordic AB, filian Norge

Produksjonsår: 2005

Lengde: 2 t. 22 min.

Aldersgrense: 11 år

Egnethet: Ungdom/voksen

Begrunnelse: Legenden om Narnia – Løven heksa og klesskapet er basert på C. S. Lewis kjente fortelling med samme navn. I filmen skildres mange truende situasjoner med forfølgelser, kamphandlinger og skremmende skikkelser. Handlingen foregår i et tydelig eventyrunivers, og filmen får derfor 11-årsgrense.

Print Friendly, PDF & Email