Oppstandelsen episode 1: Er den historisk troverdig?

UNDERVISNINGSRESSURS: Den kristne tro står og faller på om Jesu oppstandelse virkelig var en historisk hendelse. Bli med Thor Haavik i hans søken etter troverdigheten i oppstandelsen. Serien består av tre episoder à 20 minutter, samt refleksjonsspørsmål til hver episode.

Kompetansemål KRLE

Episode 1 – Oppstandelsen: Er den historisk troverdig?

Stod Jesus opp igjen fra de døde? Det er et av menneskenes viktigste spørsmål, både fordi det berører temaet døden, men også fordi det er en døråpner for mange eksistensielle spørsmål. Kan oppstandelsen virkelig ha skjedd?

Hvem var egentlig Jesus? De fleste er enig i at han var et ekte menneske. Men var han også Gud – i ekte kjøtt og blod? Og sto han faktisk opp fra de døde?

Journalist og ateist, Lee Strobel, ønsket å avvise kristendommen en gang for alle, men endte opp med å mene at bevismaterialet for oppstandelsen var så sterkt at han selv begynte å tro.

Thor Haavik vil selv undersøke dette, og får hjelp av etterforsker og forfatter Jørn Lier Horst som gir tips om taktisk og teknisk etterforskning og hvilke kilder en bør bruke i en etterforskning. Det er naturligvis ikke enkelt for Thor å være helt nøytral i denne etterforskningen, men filosof Henrik Syse peker på viktigheten av å ta de menneskelige kildene og vitnene på alvor.

Se episode 1 og bli med i etterforskningen av om Jesu oppstandelse kan ha hendt.

Serien er produsert av TV Inter på oppdrag fra Tro & Medier. 

Refleksjonsspørsmål

1. Hva skal til for at du skal tro på en fortelling om noe som hevdes å ha skjedd?
2. Er det mulig å nærme seg historien om Jesu oppstandelse uten tunnelsyn og på en nøytral måte, slik som Jørn Lier Horst sier er viktig?
3. Henrik Syse påpeker at denne hendelsen påvirket svært mange i samfunnet, både like etter det skjedde og senere. De insisterte på at det var sant at Jesus hadde stått opp fra de døde. Hva kan være andre forklaringer på hvorfor så mange trodde at Jesus hadde stått opp fra de døde?
4. Noen ganger hører vi at «sannheten er rarere enn fiksjonen». Har du opplevd at det kan være sant?
5. Les 1 Kor 15. Hvorfor mener Paulus at oppstandelsen er så viktig?

Her finner du alle tre episodene i serien, samt flere apologetiske videoer om samme tematikk

Oppstandelsen episode 2: Seks historiske fakta

Undervisningsressurs: Hva skjedde egentlig etter at Jesus ble korsfestet? I denne andre episoden i serien om Jesu oppstandelse får du svaret ved hjelp av seks historiske fakta.

Oppstandelsen episode 3: Hva er den beste forklaringen?

Undervisningsressurs: Hva er den beste forklaringen på hva som hendte i etterkant av Jesu henrettelse? I denne tredje episoden i serien om Jesu oppstandelse utforsker Thor Haavik på svaret.

Print Friendly, PDF & Email
Av |2022-05-03T14:04:09+02:00mai 3rd, 2022|1 arbeide med bibeltekster og gjøre rede for hovedtrekkene i den store bibelske fortellingen, 3 gjøre rede for det sentrale innholdet i kristen tro, Apologetikk, Hvem er Jesus?, Nyhet|Kommentarer er skrudd av for Oppstandelsen episode 1: Er den historisk troverdig?

Share This Story, Choose Your Platform!

Om Forfatteren:

Gå til toppen