RESSURSSAMLING:
– Ulike filmklipp som kan brukes i sammenheng med å forklare Jesu død på korset.

 

 

 

The Day After Tomorrow (2004) handler om drastiske klimaforandringer som skaper en ny istid. Dette klippet fra filmen viser en mann som gir livet sitt for at to kamerater skal fortsette å leve.

 

 

 

 

 

 

Istid (2002) forteller historien til en gruppe dyr som prøver å unnslippe istiden – samtidig som de leverer et barn til foreldrene.Klippet fra filmen viser mammuten som redder sabeltigeren, noe som både forundrer og forvirrer tigeren.

 

 

 

 

 

Legenden om Narnia: Løven, heksa og klesskapet (2005) forteller historien om Pevensie-søsknene som kommer til Narnia gjennom et klesskap. Filmen er basert på bøkene til C.S. Lewis om Narnia. Dette klippet viser Aslan som dør i stedet for Edmund. I tillegg til klippet er det også et tips til sitat som kan brukes i sammenheng med å forklare Jesu offerdød på korset.

 

 

 

 

 

Legenden om Narnia: Prins Caspian (2007) er den andre filmatiseringen av de syv bøkene av C.S. Lewis om Narnia. Pevensie-søsknene returnerer til Narnia, og oppdager at mye har skjedd siden sist. Sammen med prins Caspian forsøker søskenene å finne Aslan. Dette klippet viser en scene der Pevensie-søskenene redder en dverg fra døden, men dvergen er på ingen måte takknemlig for det.

 

 

 

 

Ringenes Herre: Ringenes brorskap (2001) er den første filmen i trilogien Ringenes Herre. Filmene er basert på bøkene av J.R.R. Tolkien: Ringenes Herre (1954-55). Handlingen foregår i Midgard, og den vesle hobbiten Frodo tar på seg oppdraget med å ødelegge ringen som gir den onde Sauron ubegrenset makt. Oppdraget innebærer at ringen må bli ødelagt i Dommedagsfjellet, som er like ved der Sauron holder til. Imens brygger det opp til krig mellom de som bor i Midgard og hæren til Sauron.I dette klippet ser vi at Gandalf ofrer livet sitt for at resten av følget til Frodo skal fortsette å leve – og fullføre oppdraget med å ødelegge ringen.

 

 

 

The Simpsons Movie (2007) er den første filmen fra tv-serien The Simpsons, som det er laget 400 episoder av. Homer skaffer seg en gris som kjæledegge, og det ender opp med mijøkatastrofe for byen de bor i. I dette klippet forsøker Homer å redde menneskene i Springfield – men mislykkes totalt.

 

 

 

 

 

The Fantastic 4: Rise of the Silver Surfer (2007) er den første filmen som er basert på tegneserien The Fantastic Four. Budbringeren The Silver Surfer kommer til jorden for å forberede menneskene på utslettelse. Men i dette klippet ser vi at The Silver Surfer velger å trosse sin onde herre, og ofrer livet sitt for at menneskene skal få leve.

Print Friendly, PDF & Email