Mammuten Manny redder Diego – noe som forvirrer og forundrer Diego.

Bakgrunn

Istid er en animasjonsfilm som handler om en usannsynlig gruppe helter og deres reise. Gruppen består av mammuten Manny, dovendyret Sid og sabeltann-tigeren Diego. Mens de drar av gårde for å unnslippe den kommende istiden, finner Manny og Sid en unge som noen har mistet. De bestemmer seg for å finne menneskene som har mistet babyen, slik at de kan levere den tilbake. Med seg på veien får de den mistenksomme Diego, som frivillig vil hjelpe dem å finne menneskene. Diego er også interessert i babyen, men av helt andre grunner enn Manny og Sid. Hans mål er nemlig at babyen skal lede han til menneskene, noe som for han betyr en overflod av mat. Trioen kjemper seg gjennom ublidt landskap og mange farer på veien for å levere babyen tilbake.

Filmklippet

I dette klippet skal Manny, Sid og Diego krysse en farlig isbre som er i ferd med å smelte. Alle er nesten over når Diego forsøker å hoppe over en sprekk og nesten faller nedi. Manny redder han og faller selv ned, men reddes av en vulkanisk geysir som skyter han opp og ut på trygg grunn. Diego er forundret over denne selvoppofrende handlingen.

Start: 50.46 (”Well, what do you know. The tiger actually did it”)
Stopp: 53.36 (“It’s what you do in a herd – look out for each other”)
Lengde: 2 min. og 50 sek.

Forslag til bruk

Tema: Jesus ofrer livet sitt for å redde menneskene.
Klippet kan brukes for å snakke om Jesu selvoppofrende handling, hvor han ofret livet sitt for alle mennesker slik at vi skulle leve. Dette gjelder alle, ikke bare de som tror på Jesus og har tatt imot frelsen.

Print Friendly, PDF & Email