Frank ofrer livet sitt for å redde de andre.

Bakgrunn

Hva om vi står overfor en ny istid? Dette spørsmålet plager klimaforskeren Jack Hall. Hans forskning tyder på at den globale oppvarmingen kan igangsette et plutselig og katastrofalt klimaskifte. De hullene som Hall har drillet i isen på Antarktis, viser at det har hendt før, for 10.000 år siden. Nå advarer han myndighetene om at det kan skje igjen, om ikke noen reagerer. Men advarselen hans kommer for sent. Katastrofen starter i det Hall er vitne til at en isblokk på størrelse med Rhode Island brytes løs fra det antarktiske kontinentet.

En serie stadig mer alvorlige værfenomener begynner så å inntreffe rundt om på kloden. Hagl så store som grapefrukter bombarderer Tokyo, rekordstore orkaner dundrer løs på Hawaii, snøen faller tett i New Delhi, og en serie tornadoer ødelegger Los Angeles. En telefon fra Halls skotske kollega, professor Rapson, bekrefter hans anelser. Disse ekstreme værfenomenene er symptomer på en massiv global strukturendring. Smeltende polarkapsler gir for mye vann til verdenshavene og forstyrrer havstrømmene som regulerer klimasystemet. Den globale oppvarmingen har gått så langt at den forårsaker en ny istid. Og alt vil bryte sammen i løpet av en eneste global superstorm.

Filmklippet

Start: 1.17.35
Stopp: 1.20.15

Lengde: 2 min. 40 sek.

I denne scenen møter vi klimaforskeren Jack Hall og kollegaene Frank og Jason som reiser til det nå nedfrosne New York for å lete etter Jacks sønn, Sam. Byen er dekket av et enormt lag med snø og is, og de tre vennene ser ikke at de går på taket av et kjøpesenter. Glasstaket bryter sammen under dem, og Frank blir hengende fra taket i et tau. Jack og Jason prøver å redde ham, men Frank innser at vekten av ham vil dra dem alle ned i døden og kutter tauet han henger i for å redde sine to venner.

Forslag til bruk

Tema: Jesus ofret sitt liv for at vi skal få leve evig

Dette filmklippet kan benyttes i forbindelse med formidling av Jesu offer for menneskene, selv om det som skjer i klippet bare er en peker til det som skjedde da Jesus gikk i døden for å gi oss livet. Så høyt elsker Jesus oss, enda han kjenner oss tvers igjennom og vet at ingen av oss fortjener en slik ufattelig gave. Guds egen sønn tok den straffen hver og en av oss hadde fortjent, og i troen på Ham kan vi leve i fellesskapet med skaperen vår – i all framtid.

Aktuelle bibelvers:
Rom 5, 6 – 8
1 Joh 4, 9 – 10

Print Friendly, PDF & Email