Parlamentsmedlem Alistair Burt snakker om sin pakistanske troshelt; Shahbaz Bhatti.

 

Bakgrunn:Denne videoen er fra Damaris sin nedtellings-kalender til Allehelgensdag i 2011. Video-serien vil gi hjelp til å tenke over åndelige spørsmål, uansett hva slags tro eller livssyn man har. Du kan bruke filmen fritt i alle sammenhenger. Se også andre gratis ressurser for den tiden vi er inne i på www.damaris.org/allsaints. Intensjonen med serien er i første rekke å minne om at feiringen av Halloween egentlig har sin opprinnelse i Allehelgensdag (engelsk: All Hallows´ Day eller All Saints´ Day), men serien kan brukes når som helst på året. Rob Parsons, Pete Greig, Ruth Valerio og Alistair Burt MP er blant dem som forteller om sine forbilder på troens vei.

Alistair Burt ble valgt til parlamentsmedlem (MP) for de konservative i distriktet North East Bedfordshire i England i 2001, 2002 og 2010, og ble utnevnt til statsråd i Storbritannia for Midt-Østen og Sør-Asia i mai 2010.

Forslag:

Tema: Kristen innflytelse på kulturen

Du kan bruke videoen som utgangspunkt for å snakke om den positive innflytelsen kristne kan ha på vår kultur. Uten frykt levde Shahbaz Bhatti ut sin kristne tro i det offentlige rom, og som Alistair Burt sier, var han villig til “å bringe sin tro fram for det høyeste råd i sitt land”. Bhattis liv viser oss at troen, framfor bare å være noe privat, heller bør drive oss til å bringe Guds rike til samfunnet vi lever i. I hans tilfelle betydde dette å kjempe for de undertrykte minoritetene, til tross for stor motstand og fare for seg selv.

Det er mange tilfeller i Bibelen der mennesker med Guds hjelp oppnår autoritetenes gunst for at de skal gjøre godt (f.eks. Ester, Josef og Daniel). Hva slags ansvar har kristne når de får maktposisjoner i ulike institusjoner; politiske, sosiale eller økonomiske? På hvilke måter kan vi påvirke samfunnet for Gud?

Bibelvers:

1. Mos 41, 37-57  Josef blir opphøyet til å styre over hele Egypt
1. Kong 15,11-14   Kong Asa tar et oppgjør med det moralske forfallet
Est 4,13-16   Ester risikerer livet sitt for å redde jødene
Dan 2,47-49  Nebukadnesar erkjenner at Herren er Gud
Mark 10,45  Menneskesønnen kom for å gi seg selv som en løsepenge
Print Friendly, PDF & Email

 

Print Friendly, PDF & Email