Hvorfor har vi et så dypt behov for kjærlighet? Og hvordan forandrer kjærlighet oss? Filmklipp til nedlasting som kan være utgangspunkt til å snakke om temaet. Lenke til sangen «A Heart Full of Love» (med tekst) på you tube.


Bilder: United International PicturesUtgiver: Universal

Aktuelt tema: Kjærlighet, Forhold, Ekteskap, Romantikk, Identitet

Om filmen:
Les Misérables er en filmatisering av musikalen ved samme navn, som igjen er en tolkning av Victor Hugos roman fra 1862. Hugos roman regnes som en av de største romanene i det 19. århundre, og historien ble til musikal i 1980. Showet ble en av historiens største musikal-suksesser, og har blitt sett i 42 land og på 21 språk verden over. Filmen fra 2012 er regissert av Tom Hooper (Kongens tale), og rollebesetningen synger sangene live på settet (fremfor å mime til et opptak tatt opp på forhånd, som er den vanlige fremgangsmåten).

Historien begynner med at en forbitret Jean Valjean (Hugh Jackman) blir løslatt etter 19 år i fengsel, en dom han fikk for kun å ha stjålet et brød. Imidlertid forvandles han av et møte med en biskop som viser ham nåde og tilgivelse. Dette leder ham til å bryte vilkårene for sin egen prøveløslatelse for å hjelpe den fattige alenemora Fantine (Anne Hathaway) og hennes datter Cosette (Isabelle Allen/Amanda Seyfried). Ettersom årene går og 1832-revolusjonen står for døren, innser Valjean at den uredde politimannen Javert (Russell Crowe) fremdeles er på jakt etter ham.

I dette klippet får den voksne Cosette besøk av Marius (Eddie Redmayne), en revolusjonær student som tidligere fikk et glimt av Cosette på gata og forelsket seg ved første blikk. De to synger sangen A Heart Full of Love (Et hjerte fylt av kjærlighet).

Hør sangen og følg tekstingen på You Tube her.

Last ned filmklippet: 

Last ned klippet her (høyreklikk og velg «Lagre mål som»)

Forslag til momenter:

Romantisk kjærlighet – hvordan forandrer kjærlighet oss?

Du kan bruke videoklippet til å snakke om romantisk kjærlighet. Skjønnheten og betydningen av romantisk kjærlighet blir hyllet i Salomos høysang, som også kan leses som et bilde på forholdet mellom Kristus og hans «brud,» kirken. Hvorfor er romantikk en så viktig del av det å være menneske? Hva forteller romantisk kjærlighet oss om Gud?Alternativt kan du snakke om hvordan hvilken som helst form for kjærlighet kan forvandle oss. Cosette synger at hun kjenner ikke på «noen frykt, noen anger» nå som hun er forelsket. Hvordan kan kjærlighet hjelpe til med å helbrede vår frykt, smerte eller usikkerhet?

 

 

Bibelvers:
1 Mos 2, 23-24    (om mannen og kvinnen)
Høys 1                  (vekselsang mellom et forelsket par)
Hos 2, 19-20        (Herren vil knytte seg til Israelsfolket)
1 Kor 13                (kjærlighetens høysang)
Åp 19, 7-8            (Lammets bryllup)

Print Friendly, PDF & Email