«Kjønn» – kun en sosial konstruksjon?

PODCAST FOR LÆREREN: “Kjønn” refererer i dag ikke lenger til biologi, men defineres mer av psykologi og sosiologi. Hva er grunnlaget for denne endringen av begrepet “kjønn”? Er kjønn en sosial konstruksjon, et identitetsprosjekt? Seminaret hjelper oss til å stille grunnleggende spørsmål i en vanskelig debatt.

Olof Edsinger

Olof Edsinger er generalsekretær i Svenska Evangeliska Alliansen. Han er forfatter til et femtentalls bøker der flere handler om Bibelens syn på identitet, seksualitet og LHBT+. Han er redaktør i den kristne dagsavisen Världen i dag, og deltar regelmessig i den offentlige debatten i Sverige. I de senere årene har han reist og talt en hel del i Norge.

Her er noen av hans bøker:

Her finner du flere ressurser av Olof Edsinger

«Født i feil kropp?» – Om LGBTQ og den nye kjønnsnormen

Podcast: Hva er tankegangen bak den såkalte normkritikken? Hvordan kan kristne møte dette, og personer som kjemper med sin kjønnsidentitet?

Hvordan skal kristne forholde seg til budene i GT?

Skal troende i dag bry seg om de ulike lovene i Det gamle testamentet? Har ikke Jesus oppfylt og dermed opphevet lovene?

Hvordan skal vi forstå Bibelens tekster om krig i Guds navn?

I denne filmserien kaster Olof Edsinger nytt lys over hvordan vi bør forstå gamle testamentets skildringer av krig og drap i Guds navn.

Print Friendly, PDF & Email
Av |2023-01-16T13:12:18+01:00januar 16th, 2023|Folkehelse og livsmestring, Nyhet, Seksualitet og kjønn, Tverrfaglige tema, Uke 16 - Kompetanseutvikling for læreren|Kommentarer er skrudd av for «Kjønn» – kun en sosial konstruksjon?

Share This Story, Choose Your Platform!

Om Forfatteren:

Gå til toppen