Hva er kjernen?

Hva er kjernen?

Høsten betyr at mange grønnsaker og frukt har kommet opp av jorda eller ned fra trærne.
Verdens største løk kan minne oss om noe viktig, nemlig at troen vår må ha en solid kjerne som er sann.

Aktuell sak:

I Storbritannia har noen gjort kjøkkenhage til en prestisjefylt sportsgren. Peter Glazebrook har brukt mange år på å perfeksjonere løk-dyrkingen sin, og kunne i 2012 stolt vise frem verdens tyngste løk. Med 8,19 kilo vant han suverent utstillingen Harrogate Autumn Flower Show, men måtte nok belage seg på mange tårer når han skulle hakke opp vinnerløken.

Løken er kjent for to egenskaper: Den gir oss tårer i øynene når vi kutter den opp, og den mangler kjerne. Vi kan skrelle og skrelle, men i midten finner vi… ingenting.Tema:Troen må ha en kjerne som er sann og holdbar.

Forslag til momenter:

Det vi tror på, må ha en solid kjerne skal det holde. Det må være troverdig, henge sammen og stemme med virkeligheten. Det må være noe som er verdt å satse på.

Kristendommen har mange lag. Det kan kreve både tid og tanke å skrelle vekk noen av lagene hvis man vil se etter kjernen. Samtidig innebærer den kristne troen også en tillit til at Den Hellige Ånd vil hjelpe de som leser Bibelen til å forstå. Ånden kan tale til hjerte og forstand hvis man ønsker å søke Gud og Sannheten.

Jesus sier at han er kjernen i den kristne troen. Han sier faktisk at han er den eneste veien til  Gud. Den Gud vi er skapt til å leve i fellesskap med! Det står også i Bibelen at hvis Kristus ikke er stått opp fra de døde, da er både budskapet og troen tom. (1.Kor.15,14). Bare slik kommer vi inn i fellesskapet med Gud. Det som gjør den kristne troen kristen, er altså troen på Jesus Kristus og at han seiret over døden.

Når vi hører kristen tro diskutert eller omtalt blant venner og i media, kan det være lurt å spørre seg: Handler dette om kjernen, eller er det bare noen av de ytterste «lagene»? Det er viktig å stille samme spørsmål hvis vi går på møter eller andre kristne samlinger også: Snakker de om det som er kjernen, eller høres det ut til at fokus har kjørt seg fast i noe litt på sida? Det er viktig å drøfte temaer som hører til også blant de ytterste lagene, men det er viktig å være klar over hva som er hva!

Aktuelle bibelvers:

Joh. 14,4 (Jeg er veien og sannheten og livet)
Apg. 2, 23-24 (Jesus korsfestet, umulig for døden å holde ham fast)
Rom. 10,9 (hvis du med din munn bekjenner og i ditt hjerte tror)
1.Pet. 1,3 (levende håp, ved Jesu oppstandelse)
1.Kor. 15,1 ff (liste over vitner, Jesus døde og oppstod)
Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email
Av |2021-12-13T14:44:57+01:00oktober 14th, 2016|Ladestasjon, Om Jesus|0 Kommentarer

Share This Story, Choose Your Platform!

Om Forfatteren:

Gå til toppen