Navn og rykte

Navn og rykte

Noen hadde stjålet identiteten hans, og nå holdt de på å stjele hans gode rykte også, med et falskt kredittkort. Jesus gir oss sitt plettfrie navn og rykte, helt frivillig. Derfor kan vi leve i fellesskap med Gud.

Aktuell sak:

Erik Hamre Kvasnes fra Kristiansand fikk beskjed om at han var blitt kredittvurdert, selv om han aldri hadde handlet på kreditt. Så fikk han vite at han hadde handlet datautstyr for nesten 50 000 kroner på kredittkort. Noen hadde stjålet identiteten hans, og nå holdt de på å stjele hans gode rykte også, med et falskt kredittkort.

Rundt 240 000 nordmenn har opplevd å få identiteten sin stjålet og misbrukt. Erik sier at det oppleves utrygt når man mister kontrollen på sin egen id og konto. En ukjent kan handle og bestille alle mulige varer, skape en stor gjeld og ødelegge ryktet, før man får sperret kort og personnummer.

Aktuelle momenter:

De fleste kan vel kan leve seg inn i redselen for å få ødelagt sitt gode navn og rykte, som Erik her.

Men skal vi være bånn ærlige, har ingen av oss et fullstendig plettfritt rykte! Faktisk trenger vi alle å få en ny id, dypest sett. I møte med Gud, altså. Selv ikke de snilleste og mest viljesterke av oss er helt perfekte. I møte med den hellige Gud er dette et problem. Han tåler ikke noe som er skittent eller galt, altså synd. Men Gud elsker oss likevel! Problemet er bare at det er umulig for ham å «være grei» og slippe inn det skitne og det syndige i fellesskapet mellom seg selv og oss. Hvordan løse problemet?

Løsningen heter nåde. Og nåde er at Jesus «byttet id-kort» med oss mennesker.

Jesus tok vårt navn og rykte, med alt som var flekkete og galt. Han ble arrestert, mobbet, torturert og straffet, med døden til følge. Alt på grunn av det flekkede rullebladet som menneskene hadde – sammenlignet med det perfekte og rene. Da Jesus sto opp, kunne byttehandelen med «id-kort» gjøres ferdig. All straff var oppgjort, og vi kan få bruke identiteten til Jesus i møte med Gud, om vi vil.

Ikke slik at vi slutter å være oss selv når vi har tatt imot denne nåden. Gud har skapt oss unike og med en helt egen personlighet, på godt og vondt. Men Gud ser bare på Jesus sitt rulleblad og rykte, og der er alt i orden. Jesus har aldri gjort noe galt, tenkt noe galt eller hatt lyst til noe galt. Jeg kan være sammen med Gud, på grunn av Jesu navn og rykte.

Aktuelle bibelvers:

2.Kor 5, 17-21 (Nei, den som er i Kristus, er en ny skapning. …Han som ikke visste av synd, har han gjort til synd for oss, for at vi i ham skulle få Guds rettferdighet.)
Rom 8,1 (Så er det da ingen fordømmelse for dem som er i Kristus Jesus)

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email
Av |2021-12-13T14:57:41+01:00oktober 14th, 2016|Ladestasjon, Om Jesus|0 Kommentarer

Share This Story, Choose Your Platform!

Om Forfatteren:

Gå til toppen