Hva koster frihet?

Hva koster frihet?

Irakeren «Johnny Walker» hjalp amerikanske soldater da de invaderte landet og avsatte Saddam Hussein i 2003. Han har siden flyttet til USA og gitt ut bok om sine opplevelser. Han var klar til å ofre livet for Iraks frihet.
En innfallsvinkel til å snakke om at Jesus ofret livet for alle menneskers frihet fra synd og død.

Aktuelt sitat:

Freedom is not going to come free. («Johnny Walker» Time Magazine 24.02.14)

Les om boken på Amazon her og hør et utdrag fra boken  her.

Forslag til momenter

Irakeren «Johnny Walker» hjalp amerikanske soldater da de invaderte landet og avsatte Saddam Hussein i 2003. Han har siden flyttet til USA og har gitt ut bok om sine opplevelser. Han valgte amerikanernes side under krigen fordi han trodde på deres definisjon av frihet. Han var klar til å ofre livet for Iraks frihet.

Forslag til momenter fra Bibelen

Bibelen sier at vi kan være frie. Den sier Til frihet har Kristus frigjort oss (Gal.5,1). Friheten Gud tilbyr oss mennesker, kostet Jesus livet. I påsken feirer kristne at Jesus vant over døden og sto opp 1.påskedag, da var menneskenes frihet kjøpt og betalt for alltid.

Det viktig å se etter hva slags frihet Bibelen snakker om her. Det er ikke frihet til å dyrke deg selv. Ikke frihet til å se ned på andre, eller grafse til seg flest mulig goder og fordeler. Bibelen sier at vi er frie til å tjene hverandre: La bare ikke friheten bli et påskudd for kjødet, men tjen hverandre i kjærlighet (Gal.5, 13).

Jesus ønsker å gi oss frihet. Han er alltid der, alle steder, hele tiden. Men han tvinger seg ikke på oss. Jesus er ikke et overvåkningssystem som venter på å slå ned på innbilte eller virkelige fornærmelser. Han blir ikke nervøs hvis vi skriver negativt om ham på Twitter. Han straffer oss ikke hvis vi fornærmer ham på Facebook.

Jesus er lederen av den egentlige frie verden. Han spør om vi vil høre til i den. Han gir oss tilbudet, og det er et fritt valg om vi vil sa ja takk. Vi kan ikke og skal ikke betale noe, fordi Jesus allerede har betalt med sitt eget liv.

Aktuelle bibelvers:

Gal. 5,1 (Til frihet har Kristus frigjort oss…)
Gal. 5,13-14 (Tjen hverandre i kjærlighet…)
Joh. 8,36 (Får sønnen frigjort dere…)
Joh. 18,36 (Mitt rike er ikke av denne verden…)

Av Anethe V. Birkeli

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email
Av |2021-12-13T14:28:16+01:00oktober 14th, 2016|Ladestasjon, Om Jesus|0 Kommentarer

Share This Story, Choose Your Platform!

Om Forfatteren:

Gå til toppen