Aktualisering

Har dere hørt uttrykket: Livet er som en kommode: Skuff på skuff.Ingen av oss unngår skuffelser i livet.

Video

Vi skal her se en kort introduksjon til filmen Marley & Me. Hovedpersonen i denne filmen skaffer seg hunden Marley for å oppleve seg selv som «sjef» i livet. Men det går ikke akkurat som han forventer. Her kan du laste ned videoen (høyreklikk og velg «Lagre mål som»). Du kan fryse bildet når spørsmålet kommer opp: «Have you had times when life has not worked out as expected but you’ve discovered something better?» La tilhørerne komme med innspill. Vi deretter resten av programmet.

Dagens tema

Bibelen forteller om en kjærlighet som er uten forbehold, som ikke er avhengig av hva jeg gjør.  Slik er Guds kjærlighet – den gir uten å kreve noe tilbake.

Dagens bibelord

«Selv for et rettskaffent menneske vil vel neppe noen gå i døden. Eller kanskje ville noen gjøre det for en som er god. Men Gud viser sin kjærlighet til oss ved at Kristus døde for oss mens vi ennå var syndere.» Rom. 5,7-8
Alternativt: «Da han ennå var langt borte, fikk faren se ham, og han fikk inderlig medfølelse med ham. Han løp sønnen i møte, kastet seg om halsen på ham og kysset ham.» Lukas 15,20

Dagens utfordring

Har du opplevd uforbeholden kjærlighet?

Bønn

Her kan du fomulere en fri bønn knyttet til temaet.

Presentasjon av videofilen

Dette programmet utforsker hva som skjer når vi ikke får det vi forventer oss i livet, og ser på begrepet uforbeholden kjærlighet. Det løfter fram følgende spørsmål for eventuell samtale: «Have you had times when life has not worked out as expected but you’ve discovered something better?»

Ekstra ressurser

Du kan her laste ned en versjon som har bare klippene og manuskriptet så du selv kan kommentere den (høyreklikk og velg «Lagre mål som»).
Biskop Timothy Dudley Smith snakker om hvordan Guds betingelsesløse kjærlighet kommer til uttrykk i fortellingen om den fortapte sønn. Du kan laste ned videoen her (høyreklikk og velg «Lagre mål som»).
Print Friendly, PDF & Email