Farlig, for hvem?

Farlig, for hvem?

Tris i filmen «Divergent» er en trussel mot systemet, fordi hun er helt annerledes enn de fleste rundt seg. Makthaverne er redde for henne. Bruk filmen til å minne om at også de som tror på Jesus er annerledes.

Sitater:

 

Du passer ikke i noen kategori, de kan ikke kontrollere deg.
– Tori (Maggie Q)

Du tilpasser deg ikke. Hodet ditt fungerer på en million måter, de er redde for deg.

– Natalie Prior (Ashley Judd)

(Foto: Maggi Q som Tori i Divergent. Lionshead/Filmweb)

Bakgrunn

Divergent er en amerikansk action/drama/thriller som kom på DVD i Norge i 2014. Aldersgrense 11 år, anbefales ungdom/voksen. Basert på Veronica Roths bestselgende bok med samme navn.

Regissøren av Divergent, Neil Burger, forteller at historien handler om universelle spørsmål: «Hvor hører jeg til? Hvem er jeg?» Handlingen foregår i en fremtidsverden, der gjenlevende etter en krig bor i ruinene av Chicago. Menneskene er delt inn i fem grupper for å holde orden i samfunnet. Hver gruppe har sitt særpreg: Fryktløs, Lærd, Uselvisk, Fredsommelig og Sannferdig. Ved 16-års alder tar alle ungdommer en test for å finne ut hvilken gruppe de tilhører. Hovedpersonen Beatrice Prior (Tris), er født inn i gruppen med uselviske mennesker, men føler seg ikke hjemme der: «Testen vil fortelle meg hvem jeg er og hvor jeg hører til. Er jeg intelligent? Godhjertet? Ærlig? Uselvisk? Eller modig?» Testen gir imidlertid ikke noe klart svar og Beatrice betegnes som «divergent», en avviker.

Tris er en trussel mot systemet, demokratiet og hele samfunnsstrukturen. Makthaverne er redde for henne, fordi hun er annerledes og ikke passer inn. Hun kan avsløre deres farlige hemmeligheter, noe de ikke har tenkt å la henne gjøre.

Forslag til momenter fra Bibelen

Alle som vil følge Jesus og velger å tro på ham, får Den Hellige Ånd. Dette gjør dem annerledes enn andre. Før eller siden vil det synes, høres eller merkes at man er kristen.
En kristen vil prøve å ta valg basert på det Bibelen sier, og noen ganger er disse valgene det helt motsatte av hva folk flest mener er normalt eller fornuftig. Noen ganger vil folk rundt bli skikkelig provosert av det kristne sier eller gjør, selv om de har prøvd å være høflige og forsiktige.

Jesus sa faktisk at alle som ville følge ham, også ville bli forfulgt slik han ble forfulgt.

Har du opplevd å føle deg som en divergent, en avviker, fordi du tror på Jesus?

Aktuelle bibelvers

Joh 14,16-17 (… han skal gi dere en annen talsmann, som skal være hos dere for alltid: sannhetens Ånd, som verden ikke kan ta imot …)
Joh 15,18-19 (Om verden hater dere, skal dere vite at den har hatet meg først. Hadde dere vært av verden, hadde verden elsket sitt eget …)

Av Anethe V. Birkeli 2014

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email
Av |2021-12-13T15:07:42+01:00oktober 14th, 2016|Ladestasjon, Om Jesus|0 Kommentarer

Share This Story, Choose Your Platform!

Om Forfatteren:

Gå til toppen