Lærerånde?

Lærerånde?

Dårlig ånde kalles ofte lærerånde. Ånden kan fortelle hva vi har spist, eller om vi er syke. I Bibelen står det at Gud blåste sin livspust inn i mennesket. Hva betyr det?

Aktuell sak:

Pusten vår forteller mye om kroppens tilstand. Det vi sier og gjør forteller noe hva vi har i hjerte og tanker.

Forslag til momenter:

«Lærerånde» er ikke til å spøke med. Det kan være ille å bli minnet om at den ellers greie læreren din har hatt makrell i tomat på nista, og fem kopper sur traktekaffe siden morgenen.
For trafikk-politiet kan ånden være interessant. En blåsetest kan vise om sjåføren har drukket alkohol.
For deg og meg kan ånden være nøkkelen til livsviktig behandling i fremtiden. Visste du at forskere har funnet ut hvordan man kan oppdage blant annet lungekreft bare ved å ta en blåsetest?

Pusten kan altså fortelle mye om kroppen vår, hva vi har spist og om vi er syke.
Men ordene og handlingene våre, forteller også  hva vi har i hjertet og hodet. Det hjertet er fullt av, renner munnen over med, er et kjent ordtak.

Forslag til momenter fra Bibelen:

I Bibelen står det at Gud blåste sin livspust inn i mennesket. På den måten ble vi litt like Gud. Mennesker kan finne glede og mening i forskning, kunst og ny viten, selv om vi ikke får en fysisk belønning som rikdom, mat i magen eller bedre helse. På den måten skiller vi oss fra dyrene. Dyrene styrer livet etter instinkter og fysiske behov. De har ikke intellektuell nysgjerrighet eller moralsk vurderingsevne.
Vi mennesker kan også formidle opplevelser og tanker til hverandre. Det kan ikke dyrene. Mennesket kan til og med kommunisere med Gud selv, det kan heller ikke dyrene. Fordi vi har Guds ånde i oss, står vi over dyrene og er noe helt annet enn dem.
Da Gud pustet sin ånde inn i det første mennesket, var det hverken sykdom eller sur lukt i den ånden. Den var helt frisk. Den som tror på Jesus, kan be om å få et friskt pust fra Gud inn i hjerte og tanker hver dag. Det står i Bibelen at det er Gud som gir visdom, kunnskap og forstand. Hvis vi ber Gud fylle hjertet, vil det også renne over til andre. Det vi tar inn, kommer også ut!

Aktuelle bibelvers:

1. Mos 2,7 (Han blåste livspust i nesen på det…)
Ordsp 2,6 (…det er Herren som gir visdom…)

Av Anethe V. Birkeli KrdOnline grs (Foto: thewhizzer.blogspot.com. Tegning: Open clipart)

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email
Av |2021-09-29T10:09:44+02:00oktober 14th, 2016|Ladestasjon, Om Gud|0 Kommentarer

Share This Story, Choose Your Platform!

Om Forfatteren:

Gå til toppen