Utforske og drøfte aktuelle etiske problemstillinger i lys av kristen etikk og kristent menneskesyn

Utforske og drøfte aktuelle etiske problemstillinger i lys av kristen etikk og kristent menneskesyn2021-09-27T08:49:02+02:00

Kjerneelement:

  • Utforskning av kristen etikk

Alle kompetansemålene Kristendomskunnskap

Kompetansemål

  • utforske og drøfte aktuelle etiske problemstillinger i lys av kristen etikk

Kompetansemål

  • utforske og drøfte aktuelle etiske problemstillinger i lys av kristen etikk og kristent menneskesyn

Undervisningsressurser og bakgrunnskunnskap

Skjermfri? Hvorfor?

UNDERVISNINGSRESSURS: Kjenner du til "Digital detox"-prosjektet på Framnes Vgs våren '23? Her får du både PPT og andre gode innspill som lederen av Tro & Medier delte med elevene for å skape bevissthet rundt skjermbruk.

Disney, lykke og LHBT+

ARTIKKEL: Det heter ikke «boys and girls, ladies and gentlemen» hos Disney lenger, nå kalles alle «venner». Hva er årsaken til endringen? Og hvordan preger ekspressiv individualisme hovedbudskapet fra Disney?

CODA

Artikkel: En typisk tenåringsfilm som berører temaer om nestekjærlighet og om å være annerledes. CODA forteller historien om ei hørende jente i en familie der alle de andre er døve, både foreldre og en bror.

Såret soldat – Top Gun: Maverick

Artikkel: Spørsmål om skam, skyld, tilgivelse, forsoning, forløsning og lojalitet blir så overbevisende utforsket i en nærmest mach-hastighets rockeopera-militærfilm.

Finnes Gud? 3. Det moralske argumentet

Video: Trenger moralen vår en forklaring og en forankring? Det moralske argumentet berører oss ofte mer eksistensielt enn de andre gudsargumentene.

Print Friendly, PDF & Email
Gå til toppen