Et sitat fra filmen “Hugo” der Hugo forteller Isabelle at de ikke er reservedeler. (16.01.2012)

Kategori: Sitat
Utgiver: Entertainment Film Distribituors
Tema:
Hensikt, Skapelse, VerdiBakgrunn:

Martin Scorseses 3D filmatisering av den bestselgende barneboka The invention of Hugo Cabert (av Brian Selznick) forteller den magiske historien om en gutt som bor på en togstasjon i Paris. Hugos (Asa Butterfield) far, som var urmaker, fant en dag en ødelagt automaton (selvgående maskin) som en gang var i stand til å skrive med penn helt av seg selv. Når faren dør gjør Hugo det til sin livs oppgave å reparere denne maskinen, og med seg til hjelp får han sin nye venninne Isabelle.
I en scene klippet står Hugo og Isabelle inne i klokketårnet på togstasjonen og ser utover Paris. Hugo forteller Isabelle om hvordan han har sett verden etter at faren hans døde:

Jeg forestilte meg hele verden som en stor maskin. Maskiner kommer aldri med reservedeler, vet du. De kommer alltid med akkurat det antallet deler de trenger. Så jeg tenkte, hvis hele verden er som en stor maskin, da kan ikke jeg være en reservedel. Jeg må være her av en grunn, og det betyr at du også må være her av en grunn.

Forslag:
Du kan bruke sitatet til å snakke om livssyn, hensikt og skapelse. Vi lengter etter mening og hensikt med vår tilværelse. Konsekvensene av nihilisme – tanken om at livet har ingen mening eller hensikt – er utrolig vanskelig å leve med. Bibelen viser oss at vår verdi kommer fra vår Skaper. Vi er ikke reservedeler for Gud har skapt oss alle med en hensikt. Hva er det som ligger i denne hensikten, og hvordan påvirker troen vår på Gud som skaper våre daglige liv?
 
Bibelvers:
5. Mosebok 14,1-2  Vi er Guds dyrebare eiendom.
Efeserbrevet 1,4-14  Vi er utvalgt i Kristus før verdens grunnvoll ble lagt.
Efeserbrevet 2,10  Vi er skapt i Kristus til gode gjerninger.
Efeserbrevet 5,26-27  Kristus elsker menigheten og renser den.
Hebreerbrevet 11,40 Vi skal også få del i herligheten i evigheten.
1. Petersbrev 2,4 og 9-12  I Kristus er vi et utvalgt folk.
Print Friendly, PDF & Email