Snapchat og Gud

Snapchat og Gud

50 millioner bilder blir sendt gjennom mobiltelefoner via Snapchat hver dag. Hvorfor er Snapchat blitt så populært? Fordi det «glemmer»? Hvordan er denne «glemselen» i forhold til Gud som tilgir og glemmer når vi ber Ham om det?

Fra Snapchat ble lansert sommeren 2011 har dette bildedelingsprogrammet vokst til å bli verdens største bildetjeneste på mobil! Med denne appen kan du dele bilder med andre, men selv bestemme hvor lenge mottakerne skal få se bildet på sin mobilskjerm, inntil 10 sekunder. Da forsvinner bildet! Eller, gjør det alltid egentlig det?

– Hvor mange av dere bruker Snapchat?

Fordi bildet forsvinner har mange ungdommer gått i «Snapchat-fella»! Bilder de aldri ville ha publisert på f.eks. Facebook, legges ut på Snapchat – fordi man regner med at de som får sett bildet, bare får det lille glimtet du har tenkt. Det er bilder du kanskje ikke ønsker at skal videresendes eller publiseres andre steder.

På Giske ungdomsskole i Sandnes forteller flere at de har mottatt utfordrende bilder av jenter i undertøyet. Andre har opplevd mobbing på Snapchat, og det er svært vanskelig å kunne bevise mobbingen, nettopp fordi bilder blir sendt ut og forsvinner…

Men bildene forsvinner faktisk ikke – Det forteller Christian Meyer (Norsk senter for informasjonssikring) til nrk.no. Nettsiden Slettmeg.no mottar stadig henvendelser fra fortvilte ungdom og foreldre, som f.eks. har opplevd at bilder av dem er blitt brukt på pornosider. En mulighet er f.eks. at de som får bildet tar skjermdump – screenshot – av bildet. En annen enkle løsning er å bruke en annen mobil til å ta bilde av skjermen før bildet forsvinner.

Bilder av deg selv eller andre, som du ikke ønsker at skal følge deg resten av livet, skal du heller aldri sende ut digitalt. Du har ikke garanti for om bildet blir en 3-sekunders morsom opplevelse, eller en livslang anger.

Vi har bare en som virkelig glemmer, sletter og aldri kommer trekkende med «gamle tabber». Det er Gud! Han kan du stole 100% på!

Hebr 8,12 – For i nåde vil jeg tilgi all uretten deres og ikke lenger huske syndene deres.

Vi har fått verdens beste deal med Gud – I Bibelen kalles dette en pakt! Det kan du lese mer om i Hebreerne 8! Gud tilgir, men han ønsker også å lære oss hvordan vi kan ta gode valg i vårt liv. Lever du nær til Gud vil du ikke bare få tilgivelse, men også få lyst til å leve godt med andre mennesker. Da skal ikke mobbing være en del av din hverdag, men heller oppmuntring og hyggelig bruk av kanskje både Facebook og Snapchat! Og hva med en «like» eller en «smiley» face to face…

Kilde: http://www.nrk.no/kultur-og-underholdning/1.10863373

Hilde Grimm, Damaris Norge.

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email

Share This Story, Choose Your Platform!

Om Forfatteren:

Gå til toppen