Et filmklipp fra animasjonsfilmen «Rango» som kan brukes inn i andakter, ord-for-dagen og lignende, hvor tema er individualisme, egoisme, medfølelse eller nestekjærlighet. (11.03.2011)

Kategori: Filmklipp til nedlasting
Utgiver: Paramount
Aldersgrense: Tillatt for alleTema: Egosime, Medfølelse, Individualisme, Kjærlighet, Hjelpsomhet, Tjeneste

Klipp til nedlasting:


Format: Quick Time
Filstørrelse: 12.08 MB
Last ned

(høyreklikk og velg «Lagre mål som»)


Format: Windows Media
Filstørrelse: 10.39 MB
Last ned

(høyreklikk og velg «Lagre mål som»)


Bakgrunn:
Rango (premiere 4.mars 2011) er en animasjonsfilm med Johnny Depp i hovedrollen. Depp spiller kameleonen Rango som forlater livet som et kjæledyr til fordel for en mer heroisk tilværelse. Når Rango kommer til westernbyen med navnet Dirt er han lykkelig. Men han oppdager raskt at å være byens sheriff ikke er så enkelt som livet som et kjæledyr.

I dette klippet prøver en fugl å få Rango ut av en glassflaske. Rango trygler for livet sitt mens fuglen hakker på flasken og til slutt flyr høyt opp i luften med den – og slipper den på bakken. Flasken lander på en gretten padde, og de to dyrene krangler mens de prøver å flykte fra fuglen.

Forslag:
Klippet kan brukes i sammenheng med å snakke om egoisme eller medfølelse. Individualismen står sterkt i vår kultur, men siden det ikke er slik i Guds rike bør det ikke være slik i Guds kirke heller. Jesus viste medlidenhet som kostet, og han oppfordret folk til å gjøre det samme. Kanskje du kan utfordre forsamlingen til å tenke over hva mennesker i nærmiljøet tenker om kirken deres. Hvordan kan vi kommunisere hvordan Gud er til vår verden?

Print Friendly, PDF & Email