Ukens aktualisering del av adventskalender. Jesus ble forlatt av Gud, for at ingen andre skulle behøve å bli det samme.

Overlatt til seg selv – på Svalbard

Tenk deg å være helt uten kontakt med noen, unntatt de som sitter i samme rom som deg!I 1872 døde 17 spreke, unge mannfolk på Svalbard. De var på hvalfangst, men ble fanget av isen. De måtte overvintre i ei hytte som hadde både brensel og mat nok. Men hermetikken var dessverre forseglet med bly, og i boka Tragedien i Svenskehuset, (Orkana forlag 2012) kan vi lese at at ungdommene døde av blyforgiftning.

Se artikkel i Aftenposten her.

Helt isolert fra resten av verden, døde mennene en etter en med store smerter. Bare de første to ble begravet, de andre femten var for svake til å begrave flere kamerater. Da det kom folk til hytta neste sommer, fant de døde kropper over alt, og dagbøker som var skrevet helt til det siste.

Overlatt til seg selv – på korset

Jesus hadde tett kontakt med Gud mens han var menneske på jorda. Som tolvåring forklarte han Josef og Maria at han «måtte være i sin Fars hus», altså i tempelet. Da hadde han vært borte vekk fra foreldrene i tre dager. Senere, som voksen, trakk han seg unna folkemengden med jevne mellomrom for å be.Men det kom til et punkt der Jesus til og med måtte gi avkall på denne tette kontakten med sin egentlige far i Himmelen. På korset ble han til slutt helt alene. Helt isolert. Bare han og straffen han hadde tatt på seg. —Min Gud, min Gud, hvorfor har du forlatt meg?, sa Jesus på korset.

Det finnes noe som er enda mye verre enn å dø i ensomhet uten venner eller familie rundt seg. Det er å dø uten Gud.

Jesus ble forlatt av Gud, for at ingen andre skulle behøve å bli det samme. De som velger å leve med Jesus, kan vite at de ikke under noen omstendighet vil dø alene.

Aktuelle bibelvers:

Matt 27, 46 (Min Gud, Min Gud, hvorfor har du forlatt meg?)
Rom 8, 38-39 (…hverken død eller liv… skal kunne skille oss fra Guds kjærlighet…)
Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email