Boken «Grill en kristen» som ble utgitt i 2017 har vært en kjempesuksess med over 8.000 solgte eksemplarer. Nå er oppfølgeren her, den har fokus på Bibelen.

Jeg stiller spørsmål hele tiden. Det gjør kanskje du også? Noen av spørsmålene vi stiller er enkle og trivielle, mens andre stikker dypere. Jeg fikk dette perfekt illustrert for noen år siden. Da hadde jeg overnattingsbesøk av et yngre familiemedlem som en tidlig morgen vekket meg og spurte «Jon, finnes det egentlig evig med tid?». Jeg forsøkte søvnig å mumle et eller annet som svar, men rakk ikke å si så mye før oppfølgingsspørsmålet kom: «Jon, hvorfor har du egentlig hår under armene?»

Når det å stille store og små spørsmål er en så sentral del av å være menneske, er det en selvfølge at man også må legge til rette for at folk skal kunne komme med sine utfordrende spørsmål om Bibelen. Da Jesus møtte disiplene etter å ha overvunnet døden var det én som tvilte: Tomas. Tomas trengte å undersøke at det virkelig var Jesus som var blitt levende igjen ved å se naglemerkene i hendene hans. Jesus støtte ikke Tomas bort da han stilte spørsmål og undersøkte, men inviterte ham til å stikke hånden i siden hans.

På samme måte tror vi Jesus inviterer til å undersøke hvem han er også i dag. I boken Grill en kristen 2: Om Bibelen gjør vi nettopp dette. Fra «Grill en kristen»-arrangementer over hele landet har vi samlet de 22 hyppigst stilte spørsmålene om Bibelens relevans, troverdighet og mening til én bok, hvor flere forfattere forsøker å gi gode svar på utfordrende spørsmål. Vi ønsker å vise at dine spørsmål, ja selv de mest utfordrende og tabubelagte spørsmålene du kan tenke deg, er verdsatt.

Denne boken gir korte svar til utfordrende spørsmål. Den er lang nok til å ikke bli for overfladisk, men kort nok til at du kan lese den fra perm til perm. Vi håper at det kan utruste kristne og skape flere gode samtaler med skeptikere i årene som kommer.

Sjekk også nettsiden med fokus på Bibelens troverdighet: https://www.grillenkristen.no/

Print Friendly, PDF & Email