Tvillingene Markus og Martinus fra Junior Grand Prix 2012 kan by på godt humør, og det liker vi alle. Men hvordan kan vi finne en dypere mening i livet som holder, også når humøret svinger?

Det var kanskje ikke så rart at guttene fra Helgeland vant Junior Grand Prix i 2012. De sjarmerende ti-åringene hadde glimt i øyet, en munter melodi, og de sto på scenen med godt samspill. Som publikum blir vi i godt humør av å se og høre dem. Godt humør ønsker vi alle mer av, gjør vi ikke? Siden MGP junior-seieren har de blitt Norges-kjendiser og blant annet reklamert for og opptrått i Dyreparken i Kristiansand.

Forslag til momenter:

Budskapet i guttenes MGP junior-sang To dråper vann er at de vet hva de skal, nemlig satse på livet med humør og ball. De synger at «fotball er livet for oss begge to». Det er godt å vite både hva man skal gjøre, og hva som er meningen med det man gjør.

Som oftest er livet nokså ukomplisert for en tiåring, og slik skal det være. Om noen år kan det godt hende at både Markus og Martinus grubler og jobber litt mer med akkurat det de nå føler at de har svaret på: Hva skal de gjøre med livet? Hva skal de jobbe med, hvor skal de satse? Hva er meningen med hele greia?

Alle mennesker må i løpet av ungdomstida finne ut hva de liker, hva de er gode på, hva de tror på og hva de opplever som meningen med livet. Noen bruker lang tid, noen kort. Noen ser faktisk ut til å gå inn i voksenlivet med samme svar på de store spørsmålene som Grand Prix- tvillingene: Meningen med livet er å ha godt humør og se mest mulig fotball!

Forslag til momenter fra Bibelen:

Gud er den som har skapt oss, dermed vet han også hva vi er gode til og hva vi passer til. Hvis vi lærer å kjenne Gud, kan vi også lære å kjenne oss selv. Hvis vi blir kjent med Han som gav menneskene liv, kan vi også få se meningen med livet.

Kirkelærer Augustin
(f.354 – d.430) har sagt det slik «Gud, du har skapt mitt hjerte, og mitt hjerte er urolig inntil det finner hvile i deg». Det er interessant å tenke på at noe av det første Augustin skrev etter at han i voksen alder ble en kristen, var en tekst med tittelen «Det lykkelige liv.»

Aktuelle bibelvers:

1.Mos 1, 27-30 (Gud skapte mennesket)
Sal 139, 13-18 (Gud kjente meg fra jeg var et foster)
Ordsp 19,21 (Mennesket har mange tanker, men Herrens vilje skjer)

Anethe V. Birkeli, Damaris Norge

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email