Skuespilleren og regissøren Emilio Estevez sier til BBC at “Film er en illusjon. Berømmelse er forbigående. Tro og familie er det som varer.” (06.06.2011)

Kategori: Sitat
Utgiver: BBC News (2011)

Emilio Estevez: “Film is an illusion. Fame is ephemeral. Faith and family are what endure.”

Oversatt til norsk:
“Film er en illusjon. Berømmelse er forbigående. Tro og familie er det som varer.”

Tema: Relasjoner, Tro, Berømmelse, Familie, Evigheten, Verdier

Bakgrunn:
Emilio Estevez er det eldste barnet til skuespilleren Martin Sheen og artisten Janet Templeton. Estevez er både skuespiller, regissør og forfatter. Hans skuespillerkarriere tok av da han ble et fremtredende medlem av den såkalte Brat Pack, en gruppe unge skuespillere som spilte hovedrollen i en rekke filmer på 1980-tallet, spesielt The Breakfast Club og St. Elmo’s Fire (begge utgitt i 1985). Hans forfatterdebut kom samme året med That Was Then . . . This Is Now. Filmen Wisdom (1986) gjorde Estevez til den yngste personen noensinne som har skrevet, regissert og spilt i en stor film.

Estevez regisserte sin far i filmen The Way (utgitt i 2011). De har også skrevet en biografi sammen med tittelen Along the Way.  I et intervju sa Estevez om boken sin: “Vi håper at vår historie vil kommunisere en viktig beskjed til vår tid. Film er en illusjon. Berømmelse er forbigående. Tro og familie er det som varer.”

Les intervjuet på BBCs nettside

Bakgrunnsinformasjon:
Damaris England har laget flere ressurser til filmen The Way, inkludert filmklipp, som kan lastes ned fra deres nettside.

Forslag:
Du kan bruke sitatet til å snakke om kjendiser, tro eller relasjoner. Paulus oppfordrer oss til: “Vi har ikke det synlige for øye, men det usynlige. For det synlige tar slutt, det usynlige er evig.” (2. Korinterbrev 4, 17-18). Mens mange jordiske sysler er verdifulle, er det viktigste å elske Gud og elske andre mennesker (Markus 12, 28-31). Vårt forhold til Gud og hans folk vil fortsette inn i evigheten, men jordisk berømmelse og rikdom forsvinner (Matteus 6, 19-24).


Bibelvers:

Jes 45,17 (Men Israel skal finne frelse hos Herren, en evig frelse skal det være..)
Matt 6, 19-24 (Dere skal ikke samle skatter på jorden, hvor møll og mark ødelegger..)
Mark 12, 28-31 (Det første budet)
2. Kor 4, 17-18 (Tro og håp)
1 Tim 1, 17 (Han som er konge i evighet, den uforgjengelige, usynlige, eneste ..)
1 Pet 1, 3-5 (Et levende håp)
Print Friendly, PDF & Email