Bilderesultat for prins caspian reepicheep

 

Aktualisering
Hva tenker du om menneskene rundt deg, og hva tenker du om deg selv? Hvor ofte undervurderer vi ikke både andre og oss selv?

Video
Vi skal nå møte noen som fikk seg en skikkelig overraskelse.
Se klippet her.

Dagens tema
Dette morsomme klippet fra Legenden om Narnia – Prins Caspian illustrerer hvor lett vi har for å undervurdere andre. Vi danner oss et førsteinntrykk, og setter mennesker i bås. Når noen skal utføre en oppgave, er vi ofte skeptiske. Du er for ung. Du er for gammel. For kjedelig. For gammeldags. For lite morsom. Ikke smart nok. For smart. Ser ikke bra nok ut o.s.v. Vi finner utrolig lett feil hos hverandre.

Prins Caspian undervurderte Reepicheep, fordi han bare var ei mus. Men Reepicheep viste seg å være særdeles dyktig, ja, faktisk den som reddet Caspian. Hvordan er det med deg og meg? Undervurderer vi noen av de vi har rundt oss? Ser vi ikke hvem de egentlig er? La oss prøve å se etter det positive hos hverandre i dag. Hva med å fokusere på noen av de vi har rundt oss, merke oss noe de er gode til og si det til dem?

Men ikke bare undervurderer vi lett hverandre. Ofte har vi også svært liten tro på oss selv. Ja, kanskje er det en enda større utfordring for oss? Det er så mange andre som er bedre enn meg, tenker vi. La en av dem ta oppgaven. Så kommer vi fort inn i en vond sirkel av negative tanker om oss selv. Hvem er vel jeg? Det er ikke mange som bryr seg om meg. Og hvorfor skulle de vel det? Hva er egentlig mitt liv verdt?

Bibelen ber oss om å oppmuntre hverandre og virkelig se hverandre. Og om å oppmuntre oss selv og virkelig se hvem vi er. Du har faktisk all mulig grunn til å se stort på ditt eget liv. Gud skapte deg i sitt bilde. Han skapte deg med et mål og en hensikt. Han har en plan for livet ditt og han har lagt evner, talenter og gaver ned i deg. Og Gud vil hjelpe deg til å vokse i dem og til å bruke dem. Han har sett deg fra den dagen du ble unnfanget, ja faktisk før det. Han har elsket deg med en evig kjærlighet. Du er ikke en tilfeldighet i et tilfeldig univers hvor det ikke er noen mening. Nei, du er planlagt, i Guds skapte univers hvor du kan finne meningen med livet.

Dagens bibelvers  
Herren din Gud er hos deg, en helt som har makt til å frelse. Han gleder og fryder seg over deg og gir deg på ny sin kjærlighet. Han jubler over deg med fryd (Sef 3,17)

 
Dagens utfordring

Ta Bibelens budskap om din og andres verdi på alvor!

Bønn

Kjære Gud. Hjelp meg å se menneskene rundt meg sånn som du ser dem. Hjelp meg til å tenke om mitt eget liv og min egen verdi sånn som du gjør det. Amen.
Print Friendly, PDF & Email