Bedre enn delfiner

Bedre enn delfiner

Studier viser at delfiner kan huske og kjenne igjen andre delfin-venner de delte basseng med for opptil 20 år siden. Delfinen trenger et fellesskap. Gud skapte også oss mennesker til fellesskap. Han glemmer oss aldri.

Tema:

Gud skapte oss til fellesskap. Han glemmer oss aldri.

Aktuell sak:

Studier viser at delfiner kan huske og kjenne igjen andre delfin-venner de delte basseng med for opptil 20 år siden. Se National Geographic her.

Delfinen lever i grupper på mellom to og flere hundre dyr. I USA er det forbudt å holde delfiner i fangenskap alene. De skal ha minst én delfin-venn sammen med seg. Blir delfinen alene, begynner den å sture og slutter å spise. Den blir rett og slett deprimert! En delfin-venn er en venn for livet.

Momenter fra Bibelen

Gud har skapt hele vår fantastiske verden, og vi kan kjenne igjen spor av Guds vesen i naturen.
Blant annet er Gud en personlig Gud, med et forhold til andre personer. I treenigheten er de – nettopp – tre ulike personer.
Men Gud skapte også menneskene for å ha fellesskap med dem. Og han skapte menneskene til å ha fellesskap med hverandre.
Når vi kjenner på at det er vondt å være ensom, er det fordi vi ikke er skapt til å være isolerte og alene. Når vi gleder oss over gode vennskap, så er det fordi vi er skapt til å ha venner. Akkurat som delfinene og mange andre dyrearter som er trofaste mot sin gruppe og sin partner.
Ingen av våre vennskap i dette livet vil være fullkomne. Vi skuffer, svikter og misforstår hverandre. Heller ikke vårt forhold til Gud vil være perfekt i dette livet. Vi kan tvile på Gud, glemme Ham, eller rett og slett svikte Ham. Da er det godt å vite at Guds hukommelse er uendelig mye bedre enn både delfin-hukommelse og det menneskelige minne. Gud har lovet at han ikke vil svikte de som stoler på Ham. Det glemmer han aldri.

Aktuelle bibelvers

1. Mos 2,18 (Det er ikke godt for mennesket å være alene…)
Sal 31,2 (Herre jeg søker tilflukt hos deg…)
Jes 49,15 (Kan en kvinne glemme…)


Av Anethe V. Birkeli 2014 (Foto: Wikipedia)

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email
Av |2021-09-29T13:24:55+02:00oktober 14th, 2016|Ladestasjon, Om Gud|0 Kommentarer

Share This Story, Choose Your Platform!

Om Forfatteren:

Gå til toppen