«Jeg kan lese høyt» tenkte skuespiller David Suchet da han ble en kristen. Han ønsket å bruke sine evner til å ære Gud, og leste inn hele Bibelen på lydbok. Alle har vi fått noe vi er ekstra flinke til. Hvordan kan vi bruke våre evner til å ære Gud?

Aktuell sak:

Skuespiller David Suchet har lest inn hele Bibelen som lydbok. Se artikkel i Vårt Land her.

Aktuelt tema:

Vi kan ære Gud med våre evner og talenter.

Bakgrunn:

Den britiske skuespilleren David Suchet er berømt som Hecules Poirot i filmatiseringene av Agatha Christies bøker om den pertentlige, belgiske mesterdetektiven.
I 1986 ble Suchet en kristen, og han fikk lyst til å bruke sine evner som skuespiller til å lese inn hele Bibelen. Denne drømmen ble virkelighet  27 år senere. Han forteller at mens han jobbet med innspillingene, var det et utsagn fra Bibelen som hele tiden gikk igjen for ham, og det var «hør Guds ord.» For skuespilleren ble dette som et slags kall, folk skulle få anledning til å høre Bibelens ord, ikke bare lese dem.

Forslag til momenter:

I Bibelen blir vi oppfordret til å arbeide som om det var for Gud og ikke for mennesker. Alt vi gjør, skal vi gjøre slik at det er til ære for Gud. Vi skal arbeide, slik at vi kan ta ansvar for oss selv og har noe å dele med andre. Uansett hvilket (ærlig) yrke du velger, eller hvilken hobby du har, så kan Gud få skinne gjennom deg der du der. Hvis du ber om å få leve til Guds ære, så vil du garantert oppleve bønnesvar!

Martin Luther sa dette om arbeid: Ikke noe menneske dør av arbeid, men ved å gå ledige og uvirksomme mister folk både liv og helse. For mennesket er født til arbeid likesom fuglen til flukt.

Selv om det gikk mange år før David Suchet fikk gjennomført planen sin om å lese inn Bibelen, så kunne han likevel ære Gud i sitt daglige arbeid som skuespiller. Hvordan kan vi ære Gud i våre liv?

Aktuelle bibelvers

1. Kor 10,31 (Gjør alt til Guds ære.)
Ef 4,28 (… arbeide og gjøre noe nyttig med sine egne hender.)

Av Anethe V. Birkeli Foto: Wikipedia

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email