«Tragedien ved Utøya synes jeg viser disse to sidene ved mennesket så tydelig: Vi møter den skremmende ondskapen, men samtidig ser vi også den heroiske villigheten til å redde andre menneskers liv.» (Stefan Gustavsson i intervjuet «Gud, det onde og Utøya-tragedien») (20.04.2012)

Saken:
I møte med rettsaken mot Anders Behring Breivik, blir vi igjen minnet om hvor mye ondt en enkelt person kan gjøre. I lys av fokuset på «terroristen» og alle hans ugjerninger, peker journalist Lars Gilberg (Vårt Land) på at det er tid for å løfte fram enkeltpersoner som redder liv.

På kommentarplass fredag 20. april nevner han blant andre Torill Hansen, som er en av dem som gjorde en heltemodig innsats nettopp ved Utøya:

«Hun risikerte eget liv da hun dro ut fra Utvika Camping for å redde ungdom som desperat svømte for å komme unna massemorderen på Utøya. Med sin fritidsbåt plukket Torill opp om lag 40 flyktninger, mange av dem hardt skadet. Av magasinet Tara ble hun kåret til Norges modigste kvinne i fjor»
(Les hele kommentaren til Lars Gilberg.)

Denne kontrasten mellom Torill Hansens og Breiviks handlinger denne julidagen i 2011, er en sterk illustrasjon til sitatet fra Stefan Gustavsson ovenfor. I møte med terror og sjokkerende ondskap, er det viktig å løfte fram Bibelens ord om at vi ikke må «la oss overvinne av det onde» (Rom 12, 21). Tvert imot så kaller Gud oss til å «overvinne det onde med det gode», noe Torill Hansen viste på en heltemodig måte den 22. juli.

(Hør hele intervjuet med Stefan Gustavsson)

Forslag til bibelvers:

Rom 12, 20-21 (Overvinn det onde med det gode)
Kol 3, 12-14 (Kle dere i kjærlighet)

 

Print Friendly, PDF & Email