Kompetansemål


Advent betyr «ankomst» eller «Herrens komme», og i adventstiden venter vi på at vi skal få høre juleevangeliet på nytt: Jesus har kommet til jord. Feiringen kan begynne.

Mens vi venter på jul, sitter vi ikke og tvinner tommeltotter. Tradisjonelt fyller vi ventetiden med noen arbeidsøkter:

  • Vi gjør rent.
  • Vi rydder.
  • Vi baker.
  • Vi handler.
  • Vi gleder oss, blant annet med musikk.

Intro:
Vis en scene fra Disneys Snehvit, der Snehvit får hjelp av dyrene til å gjøre rent hos dvergene. Du trenger ikke vise hele klippet. Finn klippet på youtube her. Poeng: Vi vasker huset til jul, men de aller fleste liker å ha det sånn passe rent rundt seg til vanlig også. Dvergene hadde ikke helt skjønt hvor deilig det var å ha det rent, før Snehvit flyttet inn…

Å gjøre rent: Storrengjøring og en daglig vask

Bibelen sier noe om at vi selv må være rene for å være sammen med Gud nå og i evigheten. Den har bilder med å vaske seg og å ha på rene klær. (Husker du hvordan Snehvit fikk dvergene også til å bade og vaske seg i filmen..?)

Det Bibelen sier, er at for å kunne være sammen med Gud, må vi være helt feilfrie, uten noe galt, noe snuskete eller egoistisk i tankene våre og viljen vår. Ikke mulig, sier du kanskje. – Ikke mulig, sier Bibelen.

Det var derfor Jesus kom. Han var en “yppersteprest som var helt ren”.Ypperstepresten var den som ofret og ba til Gud på vegne av israelsfolket i GT. Han var en mellom-mann mellom folk og Gud. Jesus er vår mellommann. Bare han kunne vaske vekk all skitten som vi kaller synd. Deretter tilbyr han sine egne rene klær til oss.

Den som tror på Jesus, er ren overfor Gud. Likevel må han eller hun hver dag gjøre et valg på nytt – vil jeg følge Jesus også i dag? Et slikt valg blir som en liten daglig vask.

Aktuelle bibelvers:

Hebr 7, 26 – 27 (en yppersteprest som var helt ren)
Jes. 1,18 (Om deres synder er som purpur, skal de bli hvite som snø)
Sal 51, 9 (Rens meg fra synd med isop)

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email