Adele synger så nydelig i sangen «Skyfall». Hun synger om å følge sin store kjærlighet. Han som skal beskytte henne mot vondt… Men kan vi få en slik trygghet av et annet menneske?

Kategori: Sangtekst
Utgiver: Eon Productions / MGM

Aktuelle tema: Bekreftelse, Behov, Forelskelse, Forhold, Hengivenhet, Identitet, Kjærlighet, Lengsel, Relasjoner

Aktuell sak:
Filmen Skyfall har 15 års grense og inneholder enkelte sterke scener. I tillegg til actionscener og voldscener, er også homofili et tema som indirekte blir berørt. Det anbefales f.eks. å bruke filmklipp (dersom du har tilgang på DVD), musikkvideo eller traileren til filmen som igangsetter for denne ressursen.

Skyfall heter også tittelsangen til filmen, og synges av Adele. Hun har slått de fleste rekorder når det gjelder salg og anerkjennelse gjennom tidene. Åtte Grammy-priser er blant trofeene Adele har hentet hjem, og hennes andre album 21 fra 2011 har blitt solgt i over 25 millioner eksemplarer.

Adeles rolle i den 23. Bond-filmen var en godt bevart hemmelighet helt til oktober i 2012. Først da ble det avslørt at hun allerede hadde spilt inn sangen, som er skrevet av Adele, Joel Pott og produsent Paul Epworth. Musikken er av J.A.C. Redford.

Skyfall er den tredje Bond-filmen med Daniel Craig i rollen som agent 007. Bond er savnet og antas å være død i årets film, noe som fører til at identiteten til alle M16 agentene blir lekket. Den britiske etterretningstjenesten trues, og sjefen M (Judi Dench) settes på prøve når fortiden innhenter henne.

Aktuelle moment:

I verset synger Adele:

Where you go I go,
What you see

I see know I’d never be me, without the security
Of your loving arms Keeping me from harm

Put your hand in my hand
And we’ll stand.HER kan du lytte til Skyfall og se en musikkvideo med teksten fra sangen.Utdraget fra sangteksten gir et anslag for å snakke om hvordan vi kan finne en trygg og ekte identitet gjennom å kjenne Gud.Fra media og populærkulturen kan vi lett få inntrykk av at trygghet, identitet og meningen med livet finnes i armene til en drømmeprins(esse). Også denne sangteksten kan lede tankene til den tryggheten og kjærligheten vi søker hos et annet menneske. Imidlertid sier Bibelen at bare hos Gud kan vi falle til ro og virkelig kjenne på trygghet, også i forhold til vårt eget selvbilde og vår identitet. Bare i håp til Gud er min sjel stille, fra ham kommer min frelse, står det i Sal 62, 2.Bibelen sier at Gud har skapt oss, og dermed er det ingen som kjenner oss bedre enn han. Å bli kjent med Gud, er å bli kjent med seg selv samtidig. Å synge «Where you go I go» er noe vi kun bør synge til Gud. Da vet vi at vi aldri trår feil. Å finne en god kjæreste og ektemann/-kvinne er viktig og flott, men bare Gud er den som vi vet aldri vil lede oss på feil vei! Og dersom du allerede kanskje har funnet den store kjærligheten, så snakk sammen om det å gå sammen som par med Jesus som forbilde og følgesvenn!Aktuelle bibelvers:
Sal 62, 2      (Bare i håp til Gud er min sjel stille)
Rom 6, 14    (Synden skal ikke få herske over dere… under nåden)
Ef 2, 1-5       (…gjort oss levende med Kristus)
Ef  4, 20-24  (… bli fornyet…ikle dere det nye menneske…)
1.Joh 3, 1     (Se hvor stor kjærlighet Faderen har vist oss)
Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email