Religiøsitet

Religiøsitet2022-01-26T15:01:35+01:00

Artikler og samtaleressurser om filmer og TV-serier
som viser ulike former for religiøsitet


Her finner du mal for filmanalyse, der livssynsaspektet er integrert.

Samtaleressurser

Disco samtaleguide

Samtaleguide: Spørsmål til samtale om filmen Disco. Regissør Jorunn Myklebust Syversen håper at filmen kan hjelpe mennesker som er utsatt for usunne relasjoner og overgrep, og å få folk til å snakke om rammene for religion.

Hva vil folk si

Samtaleguide: 16 år gamle Nisha forsøker å balansere livet som norsk tenåring med forventningene hjemme hos sin pakistanske familie.

Artikler

Frost 2 – “I ukjent land”

Artikkel: Midt i spektakulær animasjon har dette fargesprakende og musikalske eventyret mørke undertoner og dyptpløyende spørsmål.

Frost 2 – “Kjærlighet og sannhet”

Artikkel: Å gjøre feil får konsekvenser, men ekte forsoning og oppreisning er mulig. Fra Bibelen vet vi at det innebærer å be om og å få tilgivelse.

Disco og det dysfunksjonelle

Artikkel:"Jeg ville undersøke hvordan mennesker i sårbare livsfaser og barn påvirkes av det å være i et trosmiljø", sier regissør Jorunn Myklebust Syversen til filmweb om kinoaktuelle Disco.

The Good Place – “En himmel som passer perfekt på Instagram”

Artikkel: TV-serien The Good Place tar oss med inn i himmelen og lærer oss moral mens vi tenker på livet etter døden.

Thelma – “Thelmas frigjøring”

Artikkel: I Thelma ser vi glimt av hvordan hovedpersonen lærer seg å leve med utfordringer, men det synes som om svaret på alle spørsmål er å legge Gud bak seg.

Daredevil – “Rettferdigheten er blind, men filosofisk smertefull”

Artikkel: ”Tror du på djevelen, fader?” Dette er bare ett av mange lignende spørsmål og problemstillinger som tas opp i Netflix-serien Marvel´s Daredevil.

Print Friendly, PDF & Email
Gå til toppen