Videoen er produsert av Forum of Christian Leaders, og gjengis med tillatelse.

 

Korte svar Peter J Williams


Peter J. Williams er rektor og daglig leder ved Tyndale House, Cambridge. Han tok sin MA, Phil og PhD ved Cambridge University,  i studier av gamle språk som er knyttet til Bibelen. Siden har han undervist i hebraisk og arameisk samt Det gamle testamentet. Peter J. Williams er også medlem av oversettelseskomiteen av den engelske Bibelversjonen English Standard Version.  


 

 

Bibelen er vanskelig på noen områder og enkel på andre. Det er en ganske vanlig ting. Vi kan se det noen ganger i puslespill, det finnes enkle biter og vanskelige biter. Tenk på et fag som matematikk, det finnes enkle deler og vanskelige deler. Bibelen er ikke annerledes.

Hvorfor inneholder Bibelen enkle deler? Fordi Gud ønsker at alle skal kjenne Ham. Han ønsker ikke å gi de supersmarte et privilegium.

Hvorfor har Bibelen vanskelige deler? Fordi Gud er det mest fantastiske vesen som finnes. Det finnes ingen ende på hvor mye man kan lære om Ham. Dersom vi gjennom Bibelen kom gjennom hele pensum om Gud på kort tid, kan man fort tenke at det er ikke så mye man behøver å lære om Gud.

Alle kan forstå det viktigste om Gud. Men du kan også studere Gud hele livet, jeg har studert i flere tiår og finner stadig nye ting. Det synes jeg er veldig spennende.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email