Hets og hurrarop på nettet

Mobbing på nett er lett. Du sitter trygt for deg selv, og kan slenge ut grove kommentarer eller påstander om andre uten at du trenger å se dem i øynene. Et lite klikk, og vips har du kanskje såret en annen mer enn du aner, for resten av livet. Hvis det er du selv som blir mobbet derimot, er det en helt annen sak.

Berømmelse på nett er ganske lett. Legg ut et kult bilde, eller post en sjarmerende film på Youtube. Hvis du er heldig, kan du ha haugevis med “likes” og metervis med beundrende kommentarer av typen «Kult» «Digger dette» «Du er fantastisk» Hvor ekte beundringen er, eller hvor lenge den blir husket, er en helt annen sak.

Enten du har blitt utsatt for mobbing eller enorm popularitet på nett, vil du nok ha erfart at mange av innspillene kommer fra folk som slett ikke kjenner deg eller helt forstår hvem du er.

Hets og hurrarop til Jesus

Jesus ble født før internett, men han opplevde likevel både hets og hurrarop fordi folk misforsto hvem han egentlig var. Folk heiet på ham når han helbredet syke og delte ut gratis mat. De var helt fra seg av beundring for denne mannen, han bare måtte bli konge.

I neste øyeblikk var det andre stemmer som dominerte. Jesus underviste ikke slik de religiøse lederne mente var rett. Han provoserte de rike, de flinke, de sterke, de som hadde kontroll.

Det står i Bibelen at Jesus ble fattig da han var rik, for at vi skulle blir rike. Jesus ga avkall på sitt gode rykte da han ble menneske. Han ble fattig på ære og offer for misforståelser. Det gjorde han for at vi skulle kunne få et plettfritt rykte når vi møter Gud.

Aktuelle bibelvers:

Jes 53, 3 (Foraktet var han, og forlatt av mennesker…)
2. Kor 8,9 (Jesus ble fattig)
Rom 8,1 (Så er det da ingen fordømmelse for dem som er i Kristus Jesus)

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email