AKTUALISERING: En bedrift i England har laget et påskeegg med forklaring på hva påsken betyr for kristne. Historien om “det ekte påskeegget” kan brukes som en innledning til å snakke om påsken, eller som oppmuntring til å tenke kreativt om å spre Guds rike på jorden.

Aktuell sak: Nyheter, The Meaningful Chocolate Company

Aktuelt tema: Påske, Jesus, Misjon

Bakgrunn:
The Meaningful Chocolate Company Ltd. er en Fairtrade-bedrift som holder til i Manchetser. Det første produktet deres, The Real Easter Egg («Det ekte påskeegget») kom ut i 2010. Ingrediensene er Fairtrade-sertifisert, og en andel av salget vil gå til Baby Lifeline og Traidcraft (en organisasjon som bekjemper fattigdom gjennom fairtrade). Etter at kristne skoler og kirker bestilte mer en 70 000 egg, bestemte Morrison’s, Waitrose, Co-op og Booths seg for å selge et begrenset antall av The Real Easter Egg i deres største butikker. En rekke uavhengige butikker og katedraler valgte å gjøre det samme.

Du kan lese mer om påskeegget på denne nettsiden.

Forslag til momenter:
Du kan bruke denne historien som en begynnelse på en samtale om påsken. Mange tror at påskeegget er et symbol på gjenfødelse, eller steinen som forseglet Jesu grav. All pynt i den kommersielle påsken kan avlede oppmerksomheten fra det som påsken skal være en påminnelse på: Jesus død og oppstandelse som gir håp om et evig liv.

Alternativt kan du bruke denne historien som en illustrasjon av at kristne skal være salt og lys i verden. Hvorfor har denne bedriften bestemt seg for å produsere dette produktet? De er tydeligvis opptatt av Jesus død og oppstandelse, og av etisk handel og veldedighet. Du kan oppfordre til å tenke mer kreativt når det gjelder måter å spre Guds rike på jorden.

Bibelvers:

Matteus 5,13-16  (Dere er jordens salt!)
Apostlenes gjerninger 2,26-27  (Du skal ikke la din hellige gå til grunne)
Romerne 1, 15-17  (Jeg skammer meg ikke over evangeliet)
1 Kor 15, 19-22 (For slik alle dør på grunn av Adam, skal alle få liv ved Kristus)
Titus 3, 7  (Så vi ved hans nåde skulle stå rettferdige for Gud)
1 Peter 1, 3 (… han som i sin rike miskunn har født oss pånye til et levende håp)
1 Peter 1, 13-21 (Kall til et hellig liv)
Print Friendly, PDF & Email