• Aktualisering
  Hva tenker du når du hører Bruce Almighty og Evan Almighty?
  Godt skuespill og gode replikker? Mye humor? Men kanskje tenker du også på bønn…Vi skal nå se på en kort videosnutt som handler om bønn – og om Evan den Allmektige.

 

 • Dagens tema
  Hva er egentlig bønn? Jo, det å be, er simpelthen å fortelle Gud akkurat hvordan det er! Vi trenger ikke pynte på virkeligheten overfor Gud.La du merke til alle ropene til Gud i begynnelsen av videosnutten? Kanskje kjente du deg igjen i noe av det som ble sagt…  (Bl.a.: ”Vet ikke hva jeg skal gjøre… ”, ”Jeg forstår ikke…”, ”Takk, Far!”, ”Hvorfor?”, ”Hjelp meg!”, ”Har aldri gjort dette før…”).
  Gud har skapt oss – og han kjenner oss, akkurat slik som vi er. Derfor kan vi fortelle alt til ham, akkurat slik som det er! Han vil aldri bli verken overrasket eller sjokkert.
  Tvert imot blir han glad for at vi kommer til ham. Gud ønsker nemlig fellesskap med oss, – han ønsker at vi skal leve åpent og ærlig i forhold til ham. Bønn er nettopp det; å fortelle Gud akkurat hvordan det er…
 • Dagens bibelord
  ’Når jeg roper, da svar meg, du min rettferds Gud! I nøden fant du en utvei for meg. Vær meg nådig, og hør min bønn!’ (Sal 4,2)
 • Dagens utfordring
  Du og jeg inviteres til å fortelle hva det måtte være, akkurat slik som det er, til Gud, han som har skapt oss og som elsker oss. Vi skal få si akkurat hvordan vi har det… Og om vi ikke finner ”de rette ordene”, forstår han uansett.  Han kjenner oss jo bedre enn noen. Tar vi imot denne invitasjonen i dag?
 • Bønn
  (Be en kort bønn med egne ord, der du knytter an til temaet, teksten og utfordringen.)
Print Friendly, PDF & Email