Et lite klippe bibelvers der Bibelen sier noe om seg selv.

 

Bibelen oppfordrer deg til å være kritisk

Dersom du tenker med deg selv: “Hvordan kan vi vite om et ord kommer fra Herren?” – da skal du huske: Når en profet taler i Herrens navn, og det han sier, ikke skjer og ikke går i oppfyllelse, da er det ikke et ord fra Herren. Det er profeten selv som har vært frekk nok til å tale, og da skal du ikke være redd for ham.
(5. Mosebok 18, 21-22)

Bibelen er sann

Se, jeg elsker dine påbud! Herre, du som er trofast, hold meg i live! Summen av dine ord er sannhet, evig er all din rettferdige dom.
(Salme 119, 159-160)

Bibelen er pålitelig

Mange har forsøkt å gi en fremstilling av det som er blitt oppfylt blant oss, slik vi har fått det overlevert av dem som helt fra først av var øyenvitner og tjenere for Ordet. Nå har også jeg bestemt meg for å gå nøye gjennom alt fra begynnelsen av og skrive det ned for deg i sammenheng, ærede Teofilos, så du kan vite at det er pålitelig, det du har fått opplæring i.
(Lukas 1, 1-4)


For først og fremst overga jeg til dere det jeg selv har tatt imot, at Kristus døde for våre synder som skriftene har sagt,
at han ble begravet,
at han sto opp den tredje dagen som skriftene har sagt,
og at han viste seg for Kefas og deretter for de tolv.
Deretter viste han seg for mer enn fem hundre troende søsken på én gang. Av dem lever de fleste ennå, men noen er sovnet inn. Deretter viste han seg for Jakob, deretter for alle apostlene. Aller sist viste han seg for meg, jeg som bare er et ufullbåret foster.

(1. Korinterne 15, 3-8)

Last ned bibelversene som PDF her: bibelen-om-bibelen_18-11-2007_11-12-10

Copyright Damaris Norge AS

Print Friendly, PDF & Email