Kompetansemål


Tradisjonelt har vi noen arbeidsøkter vi går gjennom før jula er der:

  • Vi gjør rent.
  • Vi rydder.
  • Vi baker.
  • Vi handler.
  • Vi gleder oss, blant annet med musikk.

Forslag til intro: Spill en julesang fra You Tube, f. eks. Taylor Swift: Christmas Must Be Something More.

Musikere har allerede hatt det travelt lenge når desember og alle julekonsertene kommer. De har øvd og øvd, terpet og pugget.

Øving er hardt arbeid, men likevel positivt og meningsfullt. De som bestemmer seg for å øve, ønsker å bli flinke. Derfor står de på. Hvis meningen forsvinner med det de gjør, så hopper de av.

Ventetid i Bibelen

Advent betyr ankomst. Vi venter på at Jesus skal komme. Nå i desember venter vi på å feire at Jesus, Guds Sønn, kom som et menneske – i ydmykhet. De kristne venter også på at han skal komme tilbake til jorda igjen, – med makt og seier.

Jesus sa til disiplene sine at de måtte arbeide mens de ventet på at han skulle komme tilbake. De skulle ikke bare fortelle om ham med ord, de skulle også gjøre gode gjerninger. Jesus sa dessuten at de fattige hadde de alltid hos seg. – Så det var ingen utsikter til å bli ferdige med arbeidet før han kom igjen.

Når man gleder seg til noe stort, blir forberedelsene også en glede. Jesus mente ikke at disiplene hans skulle bekymre seg for alt de hadde å gjøre. Han ville ikke at de skulle stresse. Men han ville at de skulle være aktive mens de ventet på ham.

Kunnskap du ikke praktiserer, glemmes. Muskler du ikke bruker, forsvinner. En tro du ikke lever ut, dør stille og helt av seg selv. Use it, or loose it, heter det på engelsk!

Use it, or loose it!

Jesus vil at de som venter på ham, ikke skal bli sløve. Derfor har han gitt sine venner øvingsoppgaver i form av vitne-tjeneste og gode gjerninger til han kommer igjen. Både for at alle skal få høre om ham, og for at de som venter ikke skal glemme ham.

Aktuelle bibelvers:

Matt. 5, 16 (… se de gode gjerningene dere gjør)
Matt. 28, 18-20 (Misjonsbefalingen)
Fil. 4, 4-6 (Vær ikke bekymret… Guds fred, som overgår all forstand…)

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email