Flåklypa – Norges søteste pyse

 Norges søteste pyse, Ludvig fra Flåklypa, redder både bygda og vennene sine i filmen “Jul i Flåklypa”. Men ikke fordi han har så lyst akkurat… Av og til utfordres vi alle til å ta ansvar. Hva gjør vi?


Tverrfaglig


Aktuell film:
Solan og Ludvig, jul i Flåklypa.

Tema:
Den Gud kaller, utruster han.
Om filmen:
Snøen lar vente på seg i Flåklypa og alle er utålmodige, ikke minst redaktør Pløsen. Reodor Felgen lar seg til slutt overtale til å lage en snømaskin, som Pløsen “låner”. Deretter kan det bare gå galt.
Filmen er tydelig på at det straffer seg å tukle med været og naturen. Dessuten gjør den herlig narr av hensynsløse og tåpelige tabloid-journalister. Og kanskje litt av nordmenn flest, som er veldig opptatt av været… Dessuten viser den hvordan en som er tilsynelatende svak, kan vise stor styrke når det gjelder.


Forslag til momenter:
Ludvig er en stille og engstelig type, bekymret for det meste. Han ønsker slett ikke å utsette seg for unødige farer, ta ledelsen, eller fornærme noen. Men etter hvert blir det slik at Ludvig stilles på valg. Han må enten ta initiativ og redde vennene sine og hele bygda fra total undergang i snøen, eller han kan være feig og bare se hva som skjer.

Forslag til momenter fra Bibelen
:
Solan er ikke den eneste som har fått en utfordring større enn han syns han kan takle. Gud ba for eksempel Moses om å gå  til Farao og be om å få med seg hele israelsfolket. Moses protesterte, han var ikke god til å snakke offentlig, han var best på å gjete sauer i ødemarka. Men Moses gikk til slutt, og ble israelsfolkets leder i førti år. Han klarte det fordi det var Gud som hadde kalt ham til jobben, og Gud var med Moses hele tiden.Noen kan oppleve at Gud kaller dem til noe spesielt. Andre kan se veldig tydelig en viktig eller vanskelig oppgave som ingen vil ta. Hva gjør vi når vi møter store utfordringer? De som stoler på at Gud er med, kan også stole på at de kan gjøre større ting enn de ville klart alene.

Aktuelle bibelvers

2. Mos 4 (Gud og Moses)
1. Kor 1, 9 (Gud er trofast, han som har kalt dere til fellesskap med sin Sønn, Jesus Kristus…)

Av AnetheV. Birkeli, KrdOnline grs
Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email

Share This Story, Choose Your Platform!

Om Forfatteren:

Gå til toppen