– Jeg mener ikke å være respektløs, predikant, men enten er ikke Gud der oppe, eller så liker han meg ikke særlig godt, sier Doc når han blir fortalt at kona hans vil bli ført tilbake av igjen, bare han har nok tro. (26.09.2011)


foto: filmweb.no

Jeg mener ikke å være respektløs, predikant, men enten er ikke Gud der oppe, eller så liker han meg ikke særlig godt.

 

 

I mean no disrespect, preacher, but either God ain’t up there or he don’t like me very much.

 

Kategori: Sitat

Utgiver: Paramount Pictures

 

 

Bakgrunn:

Cowboys and Aliens er en science-fiction thriller regisert av Jon Favreau med Harrison Ford og Daniel Craig i hovedrollene. Filmen finner sted i 1873 i den lille ørkenbyen Absolution. Det er bare begynnelsen på problemene i byen når Jake Lonergan (Craig), en såret fremmed uten minne fra fortiden, dukker opp med et mystisk armbånd rundt håndleddet. Ledet av den barske obersten Dolarhyde (Ford) må innbyggerne møte en hær av inntrengere fra verdensrommet, og bare Jake kjenner hemmeligheten om hvordan å overvinne dem.

 

Doc (Sam Rockwell) er byens bartender. Når hans kone blir bortført av romvesner forteller predikanten Meacham (Clancy Brown) ham at han trenger å ha tro for at hun kan komme tilbake. Men i dette sitatet uttrykker Doc sin mening om at Gud enten er fraværende eller uvillig til å hjelpe han:

 

Meacham: Du vil få henne tilbake. Du kommer til å få ting på plass. Du må bare ha tro, det er alt.

 

Doc: Tro? Gud har virkelig vært “svulstig” med meg. Jeg mener ikke å være respektløs, predikant, men enten er ikke Gud der oppe, eller så liker han meg ikke særlig godt.

 

 

Forslag:

Du kan bruke sitatet til å snakke om de vanskelige spørsmålene som oppstår når vi møter lidelse i livet. Hvis Gud er god, vis og mektig, hvorfor tillater han oss å lide? Når vi opplever lidelse i livet kan vi sitte igjen med en følelse, slik som Doc, at enten så finnes det ingen Gud, eller så bryr han seg ikke om oss.

Bibelen gir oss ikke noe enkle svar på spørsmål om lidelse, men den forsikrer oss om at Gud finnes og at han har gitt seg selv til kjenne i Jesus Kristus. Uansett omstendigheter i livet, så kan vi se på Jesus og hans lidelse på korset, og vite at Gud ikke bare identifiserer seg med det vi går igjennom, men at han også har gjort noe med det. Hvis vi tror på Jesus, så er vi Guds barn, og da kan vite at vi en dag vil oppnå et evig liv, der lidelse, sorg og tårer ikke finnes lenger.

 

 

Bibelvers:

Jes 53 (Herrens lidende tjener)
Joh 11,21-27 (Jesus er oppstandelsen og livet)
Rom 8,28 (Alle ting tjener til det gode for dem som elsker Gud)
Åp 21,3-4 (Gud skal tørke bort hver tåre fra deres øyne)

 

Print Friendly, PDF & Email