Aktuell sak – I Still Believe

Filmen I Still Believe, kinoaktuell i Norge høsten 2020. Utgangspunkt for andakten; låten Find me in the river.

Filmen er basert på den sanne historien om den amerikanske kristne låtskriveren og artisten Jeremy Camp og hans første kone, Melissa. Camp slo igjennom på begynnelsen av 2000-tallet. Han har produsert 11 album og mange No1 Hits.

Aktuelle momenter: Tilbake til kilden

I begynnelsen av filmen I Still Believe er Jeremy og Melissa på sin første date, og de synger låten Find me in the river av britiske Delirious. De er lykkelige og nyforelsket, og helt uvitende om at livene deres om kort tid vil bli snudd helt opp ned. Låten handler om å holde seg nær til Gud, om å komme til «vannkilden», også når livet er vanskelig.

 

 

Vannprodukter med navn som bl.a. « Fountain of Truth og «Water of Life» koster 46 kroner literen og kan leveres på døren i lekre designflasker. Folk betaler villig for å kunne drikke vann som kommer direkte fra naturkilden, rått og urenset. De vil «tilbake til kildene». Denne trenden er svært utbredt i Los Angeles i USA.[1]

Vi mennesker trenger vann helst hver dag for å overleve. Men det er ikke bare drikkevann vi trenger. Vi tørster alle etter noe mer. Vi drikker fra forskjellige kilder fordi vi trenger «vann» for å slukke tørsten etter mening, retning, hensikt og tilhørighet. Men hvis vi ikke drikker rett fra Kilden, vil vi før eller siden oppleve å gå tom, både som kristen og som menneske.

«Som hjorten lengter etter bekker med vann, lengter min sjel etter Deg, min Gud»[2] står det i Salmene. «Min sjel skriker etter vann»[3] står det i en annen oversettelse.

Jesus er Kilden

Jesus kom med løsningen på vår og verdens tørke, tørst og vann-problemer!

 «Jesus svarte: «Den som drikker av dette vannet, blir tørst igjen. Men den som drikker av vannet som jeg vil gi, skal aldri mer tørste. For det vannet jeg vil gi, blir i ham en kilde med vann som veller fram og gir evig liv»[4]

Jesus bruker vannet som bilde på at han kommer med liv og kraft – akkurat der vi er i våre liv, midt i det vi opplever.

Gjennom hele filmen ser vi hvordan både Jeremy og Melissa henter styrke og kraft i tilbedelsen, i bønnen, i å se på Jesus – også når det er skikkelig tøft og vanskelig. Slik er det for alle som tror på Jesus. Vi kan igjen og igjen få komme til Han, til Kilden. Hver eneste dag, også når vi er tomme, tørre, tørste, rådville og slitne.

Gud er alltid tilstede med sin elv av liv til oss mennesker. Vi kjenner det ikke alltid, men Han er der – og vi kan søke Han i Bibelen, i fellesskapet, i bønnen, i stillheten, i musikken og tilbedelsen. Vi kan hvor og når som helst bare si til Jesus; «Jeg er tørst. Jeg trenger din styrke, din løsning, ditt nærvær, jeg trenger å være her hos deg, jeg trenger å drikke av det vannet som bare du kan gi.»

Aktuelle bibelvers

Johannes 7,37-38

Salmenes bok 42,2

Jeremias 17,7-8

Aktuelle spørsmål til samtale om selve sangteksten

  • Hva tror du «the river» er et bilde på?
  • Hva tenker du på når du hører disse setningene?
  • “I`ve walked against the water”
  • “We´ve longed to see the roses, but never felt the thorns”
  • “But if the blessing’s in the valley. Then in the river I will wait”

Find me in the river
Find me on my knees
I’ve walked against the water
Now I’m waiting if you please

We’ve longed to see the roses
But never felt the thorns
And bought our pretty crowns
But never paid the price

Find me in the river
Find me there
Find me on my knees with my soul laid bare

Even though you’re gone and I’m cracked and dry
Find me in the river, I’m waiting here

Find me in the river
Find me on my knees
I’ve walked against the water
Now I’m waiting if you please

We didn’t count on suffering
We didn’t count on pain
But if the blessing’s in the valley
Then in the river I will wait

 

[1] D2 magasinet, Dagens Næringsliv

[2] Salmene 42,2 N11BM

[3] Norsk bibel 88/07

[4] Johannes 4,13-14 N11BM

Print Friendly, PDF & Email