FORDYPNINGRESSURSER: Hvordan er et liv som rusmisbruker? Hvordan kan vi hjelpe rusmisbrukere? Her finner du ressurser til filmen “Engelen” og et intervju med tidligere narkomane Nini Stoltenberg.

Bakgrunn

Temaet rus og rusmisbruk er både viktig og utfordrende også i skolen. Maritastiftelsen (www.marita.no), bidrar med mye viktig stoff i sine undervisningsopplegg, noe dere sikkert er kjent med.

Filmen Engelen (se mer informasjon på Wikipedia)  kan gi et godt utgangspunkt for undervisning om dette temaet. Enten en ser filmen eller ei, er stoffet som er publisert her om filmen aktuelt. Se også et tankevekkende intervju med avdøde Nini Stoltenberg, som hadde vært  narkoman (mer informasjon om Nini Stoltenberg finner du på Wikipedia).

Engelen (2009)

“Livet bak stoffmisbruk” –  en god presentasjon av filmen Engelen

”Det handler om hvordan vi ser den andre” (Margreth Olin forteller om filmen Engelen) – med refleksjonsspørsmål til artikkelen

Power point med bilder fra filmen.

Se traileren på Filmweb. 

Filmstudieark fra Film & Kino om Engelen.

Her finner du også en studieguide fra Damaris Norge i pdf-fil til Engelen.

Vi har tidligere publisert materiale om Margreth Olin i forbindelse med at hun mottok Livsvernprisen i 2008, og ressurser til filmen Onkel Reidar (1997).

Intervju med en tidligere narkoman

Her kan du lese saken om Nini Stoltenberg (Dagbladet, 29.mars 2007).

Spørsmål til intervjuet finner du her.

Print Friendly, PDF & Email