Kompetansemål


 

The Hunger Games, Mockingjay Part 2. Vil offer lønne seg til slutt…?

Om filmen

Den første Hunger Games-filmen ble et verdensomspennende fenomen, og sendte skuespiller Jennifer Lawrence inn på Hollywoods A-liste. Filmversjonen var basert på den første boken i Suzanne Collins sin bestselgende trilogi, og oppfylte håpet om at Hunger Games kunne fylle tomrommet etter at Harry Potter– og Twilight-seriene var fullførte.

Katniss, hennes venner og hennes fiender har altså engasjert bredt helt siden den første boka kom i 2008 og den første filmatiseringen i 2012. Både Katniss og andre karakterer i bøkene/filmene har hele veien ofret mye, for familie, vennskap, kjærlighet og frihet.

Forslag

Bruk The Hunger Games som innfallsvinkel til å snakke om at Jesus viser oss hva sant vennskap, sann kjærlighet og sann frihet er. Med Jesus som eksempel og Den hellige ånds hjelp, kan vi finne løsninger på mange umulige konflikter, bygge slitesterke vennskap og praktisere sann kjærlighet. Jesus sa: Et nytt bud gir jeg dere: Dere skal elske hverandre. Som jeg har elsket dere, skal dere elske hverandre. Hvordan elsket Jesus? Ved å ofre seg selv. Vi skal ikke dø for andres synder slik Jesus gjorde, men vi er kalt til å leve for Gud og vår neste.

Aktuelle bibelvers:

Joh. 13, 34

Flere ressurser til The Hunger Games-serien

Se samtaleguide til The Hunger Games: Catching Fire her, fra SnakkOmTro.
Se samtaleguide til The Hungergames Mockingjay Part 1 her, fra SnakkOmTro.

Tips: Hvis dine elever liker bøkene og filmene, del gjerne ut en lettlest artikkel om The Hunger Games som kristen myte, av sokneprest Kjell Arne Morland. Last artikkelen ned som pdf her.

Laget av Anethe Birkeli

Print Friendly, PDF & Email