Anna Karenina


Kompetansemål


 

4 utforske og drøfte aktuelle etiske problemstillinger i lys av

I filmen “Anna Karenina” diskuteres det om kjærlighet til en annen manns kone kan kalles kjærlighet. Sitatet kan brukes i andakt eller samtale om hva kjærlighet er.

«En uren kjærlighet er ikke kjærlighet for meg.»
(Konstantin Levin)

Last ned et Power Point-bilde med sitatet

Kategori: Sitat
Utgiver: Universal (22. februar 2013).

Tema: Begjær, Ekteskap, Godhet, Kjærlighet, Renhet

Bakgrunn:
Anna Karenina er en filmtolkning av Leo Tolstojs anerkjente roman fra 1877, med Keira Knightley, Jude Law og Aaron Taylor-Johnson i hovedrollene. Filmen er det tredje samarbeidsprosjektet mellom Knightley og regissør Joe Wright (Stolthet og fordom, Om forlatelse), og forteller den episke kjærlighetshistorien til aristokraten Anna Karenina på slutten av 1800-tallet i Russland. Når Anna reiser til Moskva for å berge ekteskapet til broren Stiva (Matthew Macfayden), på grunn av hans sidesprang, møter hun grev Vronsky (Taylor-Johnson) og kaster seg hodestups inn i et forhold med ham. Skandalen ribber Anna for hennes rykte, venner og til slutt ektemann og sønn, og etterlater henne i følelsesmessig kaos.

Konstantin Levin (Domhnall Gleeson) er en av Stivas nære venner. Hans jakt etter kjærlighet og glede gjenspeiler Annas, men Levins prinsipp fører dem i svært forskjellige retninger. Sitatet er hentet fra en samtale mellom Levin, Stiva og Annas ektemann, Alexei Karenin (Law). Mens de diskuterer sine ideer om ekte kjærlighet, stiller Levin spørsmålstegn ved hvorvidt kjærlighet for en annen manns hustru i det hele tatt kan kalles kjærlighet.

Se traileren på Filmweb.no

Forslag:
Sitatet kan benyttes i en samtale eller andakt om kjærlighet. Begjær blir jevnlig misforstått med kjærlighet i vår kultur. For å finne en definisjon av sann, ren kjærlighet, må vi se til Gud, som er kjærlighet, og Kristus, som demonstrerte denne kjærligheten. «Kjærligheten er ikke det at vi har elsket Gud, men at han har elsket oss og sendt sin Sønn til soning for våre synder.» (1 Jon 4,10). Kristi kjærlighet for kirken, som er paradigmet for en ektemanns kjærlighet for sin kone, leder ham til å ofre seg selv og søke å rengjøre sin kjærlighet (Ef 5,25-27).

Bibelvers:
Ordsp 5,15-19 (Drikk vann av din egen brønn..)
Høys 2,16 (Min kjæreste er min, og jeg er hans)
Ef 5,22-23 (Hjem og familie)
1 Joh 3,16 (Hva kjærlighet er, har vi lært av at Jesus ga sitt liv for oss…)
1 Joh 4,7-10 (Gud er kjærlighet)

Print Friendly, PDF & Email

Share This Story, Choose Your Platform!

Om Forfatteren:

Gå til toppen